back to top

NAKON VIŠE OD TRI SEDMICE: IZ KOME SE PROBUDILE MALOLJETNICE KOJE JE KOD MOSTARA UDARIO BMW

nakon više od tri sedmice: iz kome se probudile maloljetnice koje je kod mostara udario bmw

Kako je tada potvrdio za Hayat.ba Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, vozač automobila “BMW” F.E. (1945.) je 26. septembra u večernjim satima, na preglednom i ravnom dijelu ceste naletio na tri maloljetnice koje su trenutak prije nesreće izašle iz autobusa i pokušale preći cestu.

  • U naletu automobila, vozač “BMW” i maloljetnica E.S. (2006.) zadobili su lakše tjelesne povrede, dok su ostale maloljetnice A.B. (2007.) i N.H. (2007.) zadobile teške i po život opasne povrede. A.B. je hospitalizovana u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Safet Mujić’, dok je N.H. hospitalizovana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar. Njih dvije su bile na odjelu intenzivne njege i u stanju kome više dana, međutim zadnjih nekoliko dana njihovo stanje se popravilo.

Iz Kancelarije za informiranje SKB Mostar potvrdili da je proces liječenja povrijeđene N.H. (2006.)  u fazi poboljšanja. Hospitalizovana je na Odjelu za dječju hirurgiju SKB Mostar. Neslužbeno se saznaje da se djevojka A.B. probudila iz kome i da komunicira.

Po naredbi dežurnog tužioca, automobil je izuzet u krug Policijske uprave Mostar gdje su bila izvršena vještačenja.

  • Od vozača su izuzeti uzorci krvi i urina, te bi se više informacija trebalo znati nakon pristizanja nalaza . saopštili su iz Tužilaštva, nakon upita da li je vozač u trenutku nesreće bio u alkoholisanom stanju.

Do danas je za javnost nepoznanica šta su nalazi otkrili.

U međuvremenu na lokaciji gdje se dogodila ova teška saobraćajna nesreća, mještani Blagaja organizovali su mirne proteste kojima su skretali pažnju kako se na toj dionici ceste automobili kreću velikom brzinom.

Od gradskih vlasti i policije su tražili poduzimanje mjera poput postavljanja usporivača vožnje odnosno tzv. ‘ležećih policajaca’ ili postavljanje kamere/radara na navedenom dijelu ceste.

Mirna okupljanja mještana su urodila plodom, te su na tom dijelu ceste postavljena tri ‘ležeća policajca’ uz postavljenu signalizaciju, a nacrtan je i pješački prelaz. Od dana saobraćajne nesreće pa do danas u više navrata na toj lokaciji je bio i mobilni radar za kontrolu brzine, piše Hercegovinainfo.

(Hercegovina info/M.S.)

STRAVIČNA NESREĆA KOD MOSTARA: BMW-OM POKOSIO TRI TINEJDŽERKE

The post NAKON VIŠE OD TRI SEDMICE: IZ KOME SE PROBUDILE MALOLJETNICE KOJE JE KOD MOSTARA UDARIO BMW first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima