NEŠTO MALO DRUGAČIJE Rimske njoke neka budu vaš izbor da današnji ručak

nešto malo drugačije rimske njoke neka budu vaš izbor da današnji ručak

Sastojci:

1 l mlijeka

½ kašičice soli

250 g griza

150 g parmezana

2 žumanca

3 kašike maslaca

1 prstohvat čilija

2 kašike parmezana za posipanje

Priprema:

Sipati mlijeko u posudu, te dodati so i zagrijati do vrenja. Kad se pojave mjehurići, umiješati griz brzo miješajući oko 20 sekundi, pa smanjiti temperaturu i nastaviti miješati dok se ne zgusne. Dodati maslac, naribani parmezan i žumanca brzo miješajući. Prebaciti smjesu u pripremljeni lim za pečenje, ravnomjerno rasporediti i prekriti plastičnom folijom. Ostaviti u frižideru oko pola sata dok se ne stisne. Premazati posudu za pečenje maslacem. Oblikovati kalupima krugove od smjese pa ih složiti u posudu za pečenje. Premazati rastopljenim maslacem i posuti čilijem, te parmezanom. Peći oko 25 minuta u rerni na 200°C.

BONUS VIDEO:

NEŠTO MALO DRUGAČIJE Rimske njoke neka budu vaš izbor da današnji ručak Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima