OSUMNJIČENIMA U AFERI TUNEL ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR

osumnjičenima u aferi tunel određen jednomjesečni pritvor

U odnosu na njegovog branjenika Ivicu Piperovića, advokat Jovanović navodi da je sudija za istragu odbio prijedlog tužilaštva da se Piperović sprovede u Istražni zatvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja djela.

Sudija za istragu je Piperoviću odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogao uništiti stvari otuđene iz depoa Višeg suda, a za koje je Vuljaj tvrdio da su sakrivene na njegovom imanju.

On je najavio da će odbrana uložiti žalbu.

– Zato što je nelogično da bi Piperović mogao da uništi bilo kakve predmete jer pretresom kod njega nije pronađeno apsolutno ništa što je otuđeno iz depoa Višeg suda. Osim toga, poznata činjenica je da popisna komisija Višeg suda u Podgorici još uvijek nije završila popis predmeta koji nedostaju iz depoa, pa se postavlja pitanje šta bi on to mogao da uništi. Što se tiče uticaja na saučesnike, takođe je u tom dijelu nejasno kako Piperović  može uticati na bilo koga kada samo tužilaštvo navodi da su u pitanju NN lica, jer je i sam izjavio da nikoga osim svog šure Nikole Milačića ne poznaje – objašnjava Jovanović.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore u tehničkom mandatu Filip Adžić je u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti rekao da se u OB Podgorica za saučesništvo u slučaju iskopavanja tunela do depoa Višeg suda saslušavaju četiri osobe. Tada je odao inicijale M.V, I.P. i N.M koji su danas uhapšeni. Među saslušanima je bio i M.A. ali on nije procesuiran.

Za Katarinom Baćović je policija tragala od sredine septembra, a nezvanično je rečeno da je locirana u jednom stanu u Podgorici.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, ona je na saslušanju pred ODT priznala ulogu u kopanju tunela ispod Višeg suda.

Ona se tereti da je sa grupom iz Loznice – Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970), Dejanom Jovanovićem (1993) i Vladimirom Erićem (1991), kao i još najmanje dvije neidentifikovane osobe, učestvovala u kriminalnim aktivnostima prokopavanja tunela do depoa suda u kojem se čuvaju materijalni dokazi iz krivičnih postupaka.

Crnogorska policija je prikupila dokaze koji ukazuju da je Baćović pod lažnim identitetom Andrijana Marić iznajmila privatni stan iz čijeg su podruma ,,rudari“, svi državljani Srbije, prokopali tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Zbog umiješanosti u slučaju “tunel” ranije je uhapšen Podgoričanin Predrag Mirotić. On se na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) branio šutnjom, a određeno mu je mjesec dana pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja.

Katarina je kćerka Maje Baćović, radnice u arhivi Višeg suda, ali za sada nije utvrđena nikakva veza sa navodnim ,,curenjem“ povjerljivih informacija, niti dugogodišnju radnicu Višeg suda sumnjiče za eventualno pomaganje u kriminalnim aktivnostima prokopavanja tunela i krađe dokaza iz sudskog depoa. Ona je saslušana u policiji, dan nakon što je u medijima objavljena fotografija njene kćerke.

Baćović je i nevječana supruga Tonija Đokaja koji se od juna nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu zbog otmice T.J. i kome se sudi za članstvo u kriminalnoj organizaciji oformljenoj radi šverca narkotika.

Đokaj je i stariji brat Ilira Đokaja koji 30. septembra 2021.godine ubio 19-godišnju nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju ispred njene porodične kuće i tom prilikom ranio Šabana Bakiju.

Osim toga, njemu se sudi za pripadništvo kriminalnoj organizaciji odgovornoj za međunarodni šverc većih količina narkotika.

(A. J./Pobjeda.me)

The post OSUMNJIČENIMA U AFERI TUNEL ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima