Otkrivena velika tajna Šabana Šaulića o kojoj nikada nije govorio: Detalji velikog prijateljstva

Tog kobnog 17. februara 2019. godine, estradna scena je izgubila kralja narodne muzike koji je iza sebe ostavio pregršt hitova.

Šaban Šaulić je poginuo u nesreći kod grada Bilefelda, na sjeverozapadu Njemačke. Pjevač je bio na mjestu suvozača, kada ih je u punoj brzini udario vozač u alkoholisanom stanju. Iako je pomoć brzo stigla, dugo su izvlačili povrijeđene iz smrskanog vozila.

Međutim, od siline udarca Šabanu je pukla srčana aorta koju je tri godine ranije operisao. Doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, reanimacija je trajala više od dva sata, ali sudbina je donijela drugačiju odluku. Srce je prestalo da kuca i odvelo ga na drugi put. U vječnost.

Legendarni pjevač je uvijek gledao da svoju privatnost zadrži što je više moguće, a jednu tajnu je zauvijek sa sobom ponio u grob.

Naime, folk pjevač Jašar Ahmedovski jednom prilikom progovorio je o velikom prijateljstvu, ali i prekidu tog prijateljstva sa Šabanom, s kojim nije govorio dvije i po decenije.

– Nisam govorio sa Šabanom nakon porodične tragedije 25 godina i ne znam zašto se to desilo. Mislio sam da ćemo nekada progovoriti i da će mi reći o čemu se radi. Kada je poginuo, nisam mogao da izdržim i otišao sam na sahranu – ispričao je Jašar jednom prilikom za domaće medije.

– Ranije smo živjeli zajedno, bili smo 24 sata zajedno, baš sam ga volio, i kao čovjeka i kao pjevača, žao mi je što je sve tako bilo. S njim sam počeo, s njim sam i završio, mnogo sam ga volio i bio sam mu veliki prijatelj. Prvi susret je bio u kafani gdje je pjevao Halid Bešlić, tada on nije još ništa snimio. Kada sam pjevao, napunio sam kafanu, te su me odmah pitali da radim tu. S obzirom na to da je Halid tu već pjevao i da bi bila dva pjevača, a nijedna pjevačica, preporučili su mi restoran na Ilidži, gdje sam odmah dobio posao i kasnije upoznao Šabana, koji me je doveo u Beograd i za sedam dana snimio prvi album – rekao je on.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima