back to top

Otkriveno što je 28-godišnjak iz Zagreba guglao na internetu prije nego je ubio vlastitu majku

otkriveno što je 28-godišnjak iz zagreba guglao na internetu prije nego je ubio vlastitu majku

“Ubio sam mamu” – rekao je hladno i vidno smušen A.K. (28) svom prijatelju dok je stigao u kvartovski kafić i naručio kavu. Bilo je to u subotu oko 10 sati kada je A.K. prijatelja nazvao na telefon. Nakon toga je nastala totalna pomutnja jer je prijatelj u totalnoj nevjerici radi toga što čuje odmah okrenuo broj policije koja je 28-godišnjaka uhitila u kafiću čim su se uvjerili da je to što je A.K. rekao nažalost bila okrutna istina. Jer su u stanu, u sobi na krevetu pronašli izmrcvareno tijelo nesretne žene kojoj je sin zadao preko pet uboda nožem.

Očevid na mjestu užasa u zagrebačkom Vrapču potrajao je cijeli dan te je ujedno pronađeno i sredstvo izvršenja djela, a nakon što je policija dovršila obradu prijavila je A.K. za teško ubojstvo vlastite majke, piše Jutarnji.

Tereti ga se za stavak 3. članka 111. što znači da je majku već i ranije zlostavljao, a zbog svega mu prijeti najmanje 10 godina zatvora. Od ranije je, naime, prekršajno kažnjavan zbog nasilja u obitelji na štetu majke koju je učestalo psovao i vrijeđao, ali je bio kažnjavan i zbog zlouporabe kanabisa.

Na ispitivanju se pak jučer, doznaje Jutarnji, branio šutnjom, a na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zagreba dežurni sudac istrage mu je jučer odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela ali i kako ne bi utjecao na svjedoke.

Upućeni u problematiku kažu da je pokojnoj 68-godišnjoj ženi njezin sin bio sve. Bavila se prodajom nekretnina pa je, kao agentica za nekretnine, neko vrijeme provela i u inozemstvu, poput Dubaija odakle je s radošću dolazila na odmor u Zagreb kako bi provodila vrijeme sa sinom. Poznanicama je govorila da se s njima ne može naći jer da je “sa sinom i puni baterije prije povratka”. Bila je svjesna njegove bolesti radi koje se i liječio u psihijatrijskoj ustanovi pa je stoga nastojala s njim provoditi kvalitetno vrijeme.

A noć s petka na subotu nije ni slutila što ju čeka iako su razmirice sa sinom, koji je kući besposličario i pokušavao se naizgled zaposliti, bile sve češće.

Bila je budna do najmanje 2 sata iza ponoći u subotu. Nervirala se radi trenutne političke situacije u zemlji i o tome se nije ustručavala govoriti. I sin joj je bio aktivan u virtualnom svijetu do kasnih noćnih sati. Gledao je različiti sadržaj na internetu pa i kako napraviti C4 eksploziv, a neke od tih videa je i podijelio na društvenim mrežama nakon ponoći.

No, mirna subotnja večer je eskalirala u sukob koji je cijelu obitelj zavio u crno i šokirao susjedstvo.

“A.K. je posljednjih mjesec dana bio posebno neprijateljski nastrojen prema mnogim stvarima iako je tvrdio da je na taj način, zapravo, samokritičan prema sebi. A zapravo, sebe je žalio da je neshvaćen i vapio je za dobrim roditeljima smatrajući da njegovi ne valjaju. Zapravo, stalno je znao ponavljati kako zavidi ljudima koji imaju dobre roditelje. A majka mu je zaista bila divna osoba, prepuna duha, vedra. Naljutio se kad je čuo prije nekih mjesec dana da planira prodati kuću u kojoj svi žive. Pokazao mi je taj oglas koji je objavila i rekao da će s tom kućom onda otići i njegove uspomene”, kaže jedan poznanik uhićenog mladića. Poznanica, pak, pokojne kaže da kad ju je god pitala je l‘ A.K. našao kakav posao i da li se smirio, sjetno je slijegala ramenima jer je shvaćala da se zbog svog čudnog ponašanja uzrokovanog bolešću ne uspijeva zadržati dulje na nekom radnom mjestu, a prošao je razne poslove.

A da je čudan, to su uočili mnogi. Pa i na samo jutro kad je krvavi zločin otkriven. Njegova hladnoća pogleda ih je, kažu, uznemiravala.

Objava Otkriveno što je 28-godišnjak iz Zagreba guglao na internetu prije nego je ubio vlastitu majku pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima