back to top

Ovo su TRI KLJUČNA DOKAZA koji ubice Danke Ilić šalju na DOŽIVOTNU ROBIJU! Evo šta je policija do sada pronašla!

ovo su tri ključna dokaza koji ubice danke ilić šalju na doživotnu robiju! evo šta je policija do sada pronašla!

Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP “Vodovod”, sumnjiče se za teško ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, a oni su tokom jučerašnjeg dana ponovo saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Potraga za tijelom nestale Danke Ilić i dalje traje, a kako je juče saopšteno, mještani sela Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih, pokrenuli su akciju kako bi pronašli tijelo.

„Zamolili smo ljude, a bili su predstavnici iz svih rejona, da obiđu svoja imanja, pojate, da provjere bunare, septičke jame, rezervoare za vodu i da svaku moguću promjenu koja nije nastala njihovim vršenjem prijave policiji, štabu za vanredne situacije i Mesnoj zajednici Zlot. Nadamo se i vjerujemo da ćemo oprati ljagu i ogromnu sramotu, koju smo doživjeli, a nismo zaslužili. Zlot mora da ostane jedinstven i da nastavi da živi i razvija u svakom pogledu jer predaja nije opcija“, rekao je juče Milivoje Janošević, zamjenik gradonačelnika Bora.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana ponovo su saslušani osumnjičeni za ubistvo Danke, ali i roditelji ubijene djevojčice.

Iako još uvijek tijelo djeteta nije pronađeno, policija i tužilaštvo posjeduju dokaze koji bi mogli da budu dovoljni za slučaj i pošalju osumnjičene na doživotnu robiju, koja im prijeti zbog ubistva djeteta.

Analiza kretanja

Jedan od ključnih dokaza je analiza kretanja osumnjičenih u trenutku nestanka djevojčice, 27. marta.

„Od 13.45 do 15.52 Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica. Majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto i muškarca koji stoji pored njega, za kog se kasnije ispostavilo da je riječ o vozilu „fijat panda“, koji su osumnjičeni koristili. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, bili su na radnom zadatku u Banjskom polju, gdje su trebali da provjere šahtu u Ozrenskoj ulici, gdje su stigli u 13.20. Kretanje vozila je zabilježeno na kameri u Ulici Radomira Putnika i utvrđeno je da se sporednom ulicom kretalo do 13.35, a kasnije je zabilježeno da se kod kapije zaustavilo u 13.55, što se poklapa sa izjavom majke“, rekao je ministar policije Bratislav Gašić ranije i dodao:

„Vozilo u kom su bili osumnjičeni je ispred kapije bilo dva i po minuta i prema izjavi osumnjičenih, tu su stali zbog potrebe za toaletom. Kada su krenuli, djevojčicu su udarili na nekih 30, 40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D, dok je S. J. sa suvozačevog mjesta izašao iz auta, otvorio vrata i telo devojčice, koja je bila bez svesti, bacio u zadnji deo vozila, preko alata. Tokom vožnje dogovorili su se da tijelo negdje bace, a usput ih je, u 13.57 časova zaustavio otac djevojčice i pitao ih da li su vidjeli djevojčice, na šta su odgovorili negativno“.

Potom je ukazao na još jednu bitnu okolnost.

„Tog dana, na teritoriji Banjskog polja, u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično da 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili, u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prešli su za pet i po minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minut i 40 sekundi na deponiji“, rekao je Gašić.

Dokazi iz automobila

Još jedan od ključnih dokaza mogli bi biti tragovi pronađeni u automobilu. Naime, kako su mediji ranije prenijeli, bitno je naglasiti da su pojedini DNK tragovi koji pripadaju ubijenoj Danki pronađeni u automobilu koji su Dragijević i Janković vozili.

Sa druge strane, kako je naš portal pisao, do sada je izvještačeno 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP „Vodovod“ koje su osumnjičeni vozili u trenutku zločina.

„Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP „Vodovod“ u Boru, 400 je već vještačeno, a još 100 bi trebalo da bude narednim danima. Takođe, vještačeni su i tragovi sa spoljašnje strane automobila“, rekao je izvor portala Nova.rs.

Priznanje osumnjičenog

Takođe, treći dokaz koji bi mogao biti ključni jeste priznanje osumnjičenih.

Podsjetimo, na konferenciji za medije Bratislav Gašić je istakao i da su i jedan i drugi priznali krivicu. Ipak, u tužilaštvo je samo Dragijević priznao krivicu, dok se Janković sve vrijeme branio šutanjem. Oni nisu otkrili gdje su sakrili tijelo.

Bitno je naglasiti i da su obojica tokom istrage pali na poligrafu.

„Vozač je imao zakasnjelu reakciju na poligraf. A suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeta sva tri automobila. Dakle, njihova vozila, i službeni auto. Sve podatke smo uzeli i sa branika, i iz unutrašnjosti. Njih dvojica su nas odveli do deponije da pokažu gdje su bacili tijelo. Ali imamo saznanja da se jedan od njih dvojice 28. vratio na mesto gdje su bacili tijelo, i prebacio ga na drugo mjesto. Ne možemo da im vjerujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu“, rekao je ranije ministar policije.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima