back to top

‘PALA’ KRIMINALNA BANDA: NA ČELU MAFIJE BIO SRBIJANAC

‘pala’ kriminalna banda: na čelu mafije bio srbijanac

Uhapšeno je ukupno 19 osoba po sumnjom za kriminalne aktivnosti kao što je trgovina drogom i oružjem, kao i pranje novca preko lažnih kompanija.

Kako navodi BFMTV, 13 osoba je uhapšeno u Francuskoj i još šest u Monaku prošlog utorka u okviru velike operacije policije, koja je rezultat opsežne i složene istrage koju je sprovela Nacionalna nadležnost za borbu protiv organizovanog kriminala.

Grupa je „pala“ zahvaljujući aplikaciji „Skaj ECC“. Istražitelji su snimili razgovore razmenjene na ovoj platformi, otkrivajući kriminalnu mrežu, uspostavljenu na jugoistoku Francuske i koja je uvozila veoma velike količine droge za francusko i evropsko tržište.

Razmjena poruka dogodila se između februara 2020. i februara 2021. godine, a na osnovu njih je identifikovan vođa mafije koji je srbijanskog porijekla.

Njih 11, uključujući nedavno penzionisanog policajca koji je radio u pravosudnoj policiji Monaka, izvedeni su pred istražnog sudiju u ponedeljak uvečer i optuženi u okviru sudske istrage po više tačaka. Za devet od ovih osumnjičenih određen je istražni zatvor.

Francuski list „Le Parisien“ navodi da je ova mafija, čiji su članovi i srpski državljani, bila je umiješana i u trgovinu oružjem, uključujući mitraljeze i jurišne puške.

-Tokom pretresa zaplijenjena su dva pištolja, nešto više od 19.000 eura u gotovini, satovi i luksuzni predmeti i blindirani audi A8“, navela je An-Sofi Kolbo, šefica OCRGDF.

The post ‘PALA’ KRIMINALNA BANDA: NA ČELU MAFIJE BIO SRBIJANAC first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima