back to top

PAMELA, RASIM I MILADIN DOBILI 11 I PO GODINA ZATVORA: KO JE OTKINUO NOKAT POLICAJKI?

pamela, rasim i miladin dobili 11 i po godina zatvora: ko je otkinuo nokat policajki?

Vidačković je osuđen na pet i po godina zatvora zbog trgovine marihuanom i omogućavanje uživanja droge.

Njegova supruga Slađana Vidačković za trgovinu drogom osuđena je na tri godine zatvora. Osuđeni su još i Pamela Dukić na godinu i osam mjeseci zatvora, te Rasim Hajder na godinu i četiri mjeseca. Oni su, takođe, proglašeni krivim za trgovinu narkoticima i omogućavanje uživanja droge.

Istovremeno Vrhovni sud je ukinuo oslobađajući dio presude Slađani Vidačković za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Naime, ona je prilikom sprovođenja pokušala da pobjegne, u čemu je spriječena, pri čemu je navodno otkinula nokat policajki koja je zbog toga hirurški zbrinuta. U tom dijelu presude, sud je uvažio žalbu tužilaštva i predmet vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjoj Luci.

  • Žalbe branilaca optuženih odbijene su kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda. Djelimično je uvažena žalba tužilaštva u oslobađajućem dijelu i tu je presuda ukinuta i predmet vraćen istom sudu na ponovno suđenje – rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Prema optužnici četvorka je od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Bosanskoj Gradišci prodavala marihuanu. Navodi se da je Miladin nabavljao i prodavao drogu po cijenama od 10, 30, 40, 50 i do 100 KM.

Njegova supruga Slađana narkotike je prodavala kada on nije bio kući i to po cijenama od 20, 50 i 40 maraka. Prema presudi Dukićeva i Hajder su kupovali narkotike od Miladina, a zatim ih prodavali i u pojedinim slučajevima nudili drugima na uživanje.

(S. info)

The post PAMELA, RASIM I MILADIN DOBILI 11 I PO GODINA ZATVORA: KO JE OTKINUO NOKAT POLICAJKI? first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima