Pas je onkološki liječen u bolnici za ljude!

Bolnica je ta koja inače zbrinjava ljude, no ipak je bolnica u Čileu otvorila internu istragu nakon što je pas navodno bio na onkološkom liječenju, odnosno liječen je na onkološkom odjelu, gdje se liječe ljudi, prenose lokalni mediji. …

Bizaran incident koji se dogodio prošlog tjedna uključivao je psa za kojeg se znalo da luta oko bolnice koja se nalazi u gradu Valdivia u središnjem Čileu.

Pas je navodno bio podvrgnut radioterapiji 27. svibnja kada su ljudi tražili pomoć za psa u baznoj bolnici u Valdiviji, izvijestila je čileanska novinska agencija Radio Bio-Bio.

Nepoznate osobe navodno su odvezle psa u bolnicu zbog rane na nosu koja je sadržavala nekrotično tkivo. Vjeruje se da se incident dogodio izvan redovnog radnog vremena za pacijente.

Zamjenica medicinskog ravnatelja bolnice, Marica Navarrete, potvrdila je situaciju i rekla da je podneseno interno izvješće. Navarrete je rekao da incident ni na koji način nije utjecao na liječenje ljudskih pacijenata niti je zamijenio njihovu skrb.

“Ovo je situacija koju treba razjasniti, zbog čega je odmah naređena hitna istraga kako bi se utvrdile moguće odgovornosti”, rekao je Navarete, prenosi lokalni medij Diario de Valdivia.

“Također, poduzete su odgovarajuće mjere za reviziju internih procesa i protokola Onkološke službe. Također, potrebno je pojasniti našoj zajednici da ova situacija ni na koji način nije utjecala na ponudu liječenja.

Cristina Ojeda, dužnosnica zdravstvenih vlasti regije Los Rios u kojoj se nalazi Valdivia, rekla je da je potrebno utvrditi tko je odgovoran za ovaj incident. Dodala je da bolnice imaju licence koje im dopuštaju liječenje ljudi, ali ne i životinja, objavio je Newsweek

“Naši kućni ljubimci i životinje moraju biti zbrinuti u odgovarajućim veterinarskim klinikama u regiji, kao i u veterinarskim kliničkim bolnicama povezanim s nekim sveučilištima”, rekao je Ojeda.

Leandro Reboledo, predsjednik ogranka lokalnog sindikata zdravstvenih radnika koji predstavlja osoblje u bolnici, rekao je da dotični pas živi u kući povezanoj s bolničkom Zakladom za onkologiju, izvijestio je Publimetro. Rebolledo je rekao da bi pacijenti mogli biti odgovorni za neobičan incident.

“Pacijenti su možda tražili da se životinja zbrine, ali dužnosnici bolnice su to morali odobriti.” Sada, tko je odobrio cijeli postupak — to je ono što treba razjasniti”, rekao je Rebolledo.

Uprava bolnice rekla je da istražuje situaciju kako bi utvrdila zašto je došlo do incidenta i tko je odgovoran.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

pas je onkološki liječen u bolnici za ljude!pas je onkološki liječen u bolnici za ljude!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima