back to top

Podravki priznanje od Mostarskog sajma za kontinuiranu potporu i doprinos održivosti sajm – Poslovne novine

Počeo je jubilarni, 25. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024., a trajat će od 16. do 20. aprila. Kao i uvijek, i ovog je proljeća epicentar gospodarskih pa i društvenih dešavanja u regiji, a za svoj je 25. nastup na Sajmu Podravka pripremila brojne sadržaje, u svom tradicionalno najživopisnijem i najposjećenijem prostoru. Ove je godine zemlja partner Republika Hrvatska.

Kao i ranijih godina, odmah po svečanom otvaranju Sajma, Podravkin izložbeni prostor posjetila je delegacija visokih uzvanika, predvođena direktoricom Mostarskoga sajma Dalfinom Bošnjak, koju su činili premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara,  dopredsjedavajući Doma naroda BiH i predsjedavajući Hrvatskoga narodnoga sabora BiH Dragan Čović, gradonačelnik Grada Mostara Dario Kordić i druge visoke uzvanice. Obzirom da je Podravka uz Mostarski sajam od osnutka, menadžmentu je tijekom posjete delegacije uručeno posebno priznanje Sajma, u znak zahvalnosti za 25 godina učešća, kontinuiranu potporu razvoju kroz investicije i inovacije sajamskog nastupa, dizajna i sadržaja izložbenih prostora, te izuzetan doprinos održivosti Sajma.  

Podravki priznanje od Mostarskog sajma za kontinuiranu potporu i doprinos održivosti sajm - Poslovne novine

”Izuzeno nas raduje što smo što smo od početka uz Mostarski sajam. Ponosni smo i na utjecaj koji smo kao odani partneri imali na razvoj, autentičnost, inovacije i identitet. Radujemo se nastavku suradnje s jednim od najvažnijih i najutjecajnijih gospodarskih manifestacija u ovom dijelu Europe. Za nas je ovo prigoda za važne susrete i razgovore s gospodarstvenicima i za predstaviti naše novitete i inovacije u ponudi, a i naš novi vizualni identitet. U konačnici, tu smo zbog naših vjernih bh. potrošača za koje je Podravkin tim ponovo pripremio najljepši izložbeni prostor, zanimljive aktivnosti, degustacije i brojna iznenađenja. Mi povjerenje naših vjernih potrošača smatramo svojim najvećim uspjehom, zato se angažiramo i činimo sve kako bismo bili dostupni i prisutni, kao danas ovdje jer upravo  zahvaljujući povjerenju potrošača smo vodeći prehrambeni brend u regiji,” kazala je predsjednica Uprave Podravke dr sc. Martina Dalić.

podravki priznanje od mostarskog sajma za kontinuiranu potporu i doprinos održivosti sajm - poslovne novine
Podravki priznanje od Mostarskog sajma za kontinuiranu potporu i doprinos održivosti sajm - Poslovne novine

Izložbeni prostor Podravke obogatit će i Podravki promotori kulinarstva kao i regionalni food influenseri  koji će tijekom pet dana trajanja manifestacije prezentirati svoja kulinarska umjeća za posjetitelje jubilarnoga, 25. Sajma gospodarstva u Mostaru.

Podravka je u Bosni i Hercegovini već desetljećima važan dio lokalnog gospodarstva, a po broju zaposlenika jedan je od većih poslodavaca izvan Hrvatske. Brojni Podravkini proizvodi su lideri i odlično pozicionirani na tržištu. Unatoč još uvijek izazovnom tržišnom okruženju, Podravka je prošle godine u BiH ostvarila značajan rast prodaje i dodatno učvrstila svoje vodeće pozicije u brojnim kategorijama proizvoda poput dodataka jelima, juhama, slasticama i dječjoj hrani. U prošloj su godini usvojene i dvije ključne strategije koje su integrirane s Poslovnom strategijom važne za uspješno ostvarivanje planova daljnjeg razvoja i uspješnog poslovanja. Strategija održivog poslovanja Grupe Podravka do 2030. kao glavna područja djelovanja definira čist okoliš, zdravu prehranu, brigu o zaposlenicima i zajednici te odgovorno korporativno upravljanje, te njezin važan dio, nova Nutritivna strategija za razdoblje do 2027. Njome Podravka potvrđuje usmjerenost na zdravu, uravnoteženu te održivu prehranu kroz razvoj novih i inoviranih proizvoda. Strategija Podravke uključuje jačanje poslovanja u BiH širenjem ponude te uvođenjem novih, inovativnih proizvoda na čijem razvoju Podravka kontinuirano radi.

Važan dio Sajma, uz susrete gospodarstvenika, susreti su visokih izaslanstava zemlje partnera, a ove godine to je Republika Hrvatska i zemlje domaćina kao i izaslanstava iz regije. Već 25 godina Mostar je mjesto predstavljanja, populariziranja i umrežavanja gospodarstvenika iz svih sektora i  mjesto prezentacije i populariziranja vina i gastronomije u kojoj posebno mjesto zauzima prehrambena kompanija Podravka. Podravka sa srcem gradi i održava svoj odnos s potrošačima u BiH putem raznovrsnih programa vjernosti i mnogobrojnih društveno odgovornih inicijativa i projekata u BiH, a koje uključuju  sudjelovanje i na Mostarskom sajmu.

poslovnenovine.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima