back to top

Poslije više od dvadset godina isplivala istina o zabranjenoj ljubavi Čole i poznate glumice

Pjevač Zdravko Čolić decenijama je važio za jednog od najpoželjnijih muškaraca na ovim prostorima, međutim malo je poznato da je u njega bila ludo zaljubljena i glumica Neda Arnerić. Iako je bila među najpopularnijim i najljepšim glumicama za kojom je ludilo na hiljade mladića širom bivše Jugoslavije, Neda je željela Čolu. Ove navode potvrdio je i Zdravkov dugogodišnji menadžer i prijatelj, Velibor Džarovski.

– Bila je luda za njim. Rekla je da će da se ubije ako ne bude sa njim. Međutim, Čola mi je rekao, pusti to, ona je u nekoj dugoj vezi. On nije htio da se miješa ni u čiju vezu. Međutim, ona nas je izluđivala. Mi na morskoj turneji, ona za nama. Bili smo u Cavtatu, kad je došla. Balkoni u hotelu su nam bili blizu i ona pozove da dođemo na kafu preko balkona, ali ja nisam smeo, jer se plašim visine, a Čolić joj kaže jesi li ti normalna svi znaju i tebe i mene. Poslije toga godinama nismo razgovarali s njom – rekao je Džarovski.

Pokojna glumica je i sama priznala da je kao klinka bila zaljubljena u Čolu, ali i u mnoge druge muzičare.

– Svaki mjesec sam mijenjala muzičare u koje sam se zaljubljivala. Prvo je u mom životu bio Zoran iz “Crnih bisera”, pa Đani iz “Zlatnih dečaka”, pa Viktor iz “Robota”, pa Dražen iz “Crvenih koralja”. Svih sam se sjetila, hahaha, bravo, Nedo – pričala je otvoreno.

poslije više od dvadset godina isplivala istina o zabranjenoj ljubavi čole i poznate glumice
Poslije više od dvadset godina isplivala istina o zabranjenoj ljubavi Čole i poznate glumice

-Ali, to su bile, kako bi se reklo – simpatije. To su mi bile neostvarene ljubavi. Sviđali su mi se i Bregović i Čolić. Čola je pretpostavljao. Bila sam možda i pomalo otvorena. Ali imala sam kompleks što sam najmlađa. I dodavala sam godine. Gledali su me kao klinku i nisu me uzimali za ozbiljno. Vjerujem da je “Bijelo dugme” mislilo: “Šta će nam ova klinka da nam se kači na vrat?” A ja sam bila klinka sa ozbiljnim zanimanjem. Sa filmskom biografijom od šest i sedam filmova – pričala je lijepa glumica.

Glumica Neda Arnerić nas je napustila 2020. godine, a iza sebe je ostavila bogatu filmsku i pozorišnu biografiju. Iza slavnog pjevača su, također, brojni albumi i hitovi, ali ljubavi Zdravka Čolića su i dalje tajna, jer pjevač važi za pravog džentlmena, pa o tome ne želi da govori.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima