back to top

POSNA MUSAKA, IDEALAN RUČAK ZA SVE UKUĆANE Gurmanski obrok koji će vam uvijek uspjeti

posna musaka, idealan ručak za sve ukućane gurmanski obrok koji će vam uvijek uspjeti

Sastojci za posnu musaku:

1 kg krompira
1 glavica crnog luka
2 mrkve
1 šolja riže
300 g pečuraka
ulje
malo aleve paprike
so
biber

Priprema posne musake:

Veče prije nego što ćete spremati musaku, potopite rižu u činiju s vodom i ostavite preko noći da nabubri.

Krompir oljuštite i isijecite ga na sitnije komade, dobro začinite, promiješajte i ostavite sa strane u tepsiji u kojoj ćete peći musaku. Mrkvu i crni luk oljuštite, pa mrkvu isijecite na krugove ili sitnije kocke, a crni luk što sitnije i sjedinite sa krompirom. Nalijte vodom tek toliko da se prekrije povrće i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Za to vrijeme, pečurke očistite, isecite na tanke kolutove i na ulju ispržite. Tek kada dobiju lijepu boju, ubacite pirinač i isključite ringlu ali ostavite tavu na njoj. Kada su se pečurke i rižu sjedinili, ubacite u zapečeno povrće i ponovo začinite ako za tim ima potrebe.

Promiješajte sastojke u tepsiji i obilno pospite alevom paprikom i zapecite još 15 minuta.

BONUS VIDEO:

POSNA MUSAKA, IDEALAN RUČAK ZA SVE UKUĆANE Gurmanski obrok koji će vam uvijek uspjeti Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima