back to top

POSNA MUSAKA, IDEALAN RUČAK ZA SVE UKUĆANE Gurmanski obrok koji će vam uvijek uspjeti

Sastojci za posnu musaku:

1 kg krompira
1 glavica crnog luka
2 mrkve
1 šolja riže
300 g pečuraka
ulje
malo aleve paprike
so
biber

Priprema posne musake:

Veče prije nego što ćete spremati musaku, potopite rižu u činiju s vodom i ostavite preko noći da nabubri.

Krompir oljuštite i isijecite ga na sitnije komade, dobro začinite, promiješajte i ostavite sa strane u tepsiji u kojoj ćete peći musaku. Mrkvu i crni luk oljuštite, pa mrkvu isijecite na krugove ili sitnije kocke, a crni luk što sitnije i sjedinite sa krompirom. Nalijte vodom tek toliko da se prekrije povrće i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Za to vrijeme, pečurke očistite, isecite na tanke kolutove i na ulju ispržite. Tek kada dobiju lijepu boju, ubacite pirinač i isključite ringlu ali ostavite tavu na njoj. Kada su se pečurke i rižu sjedinili, ubacite u zapečeno povrće i ponovo začinite ako za tim ima potrebe.

Promiješajte sastojke u tepsiji i obilno pospite alevom paprikom i zapecite još 15 minuta.

BONUS VIDEO:

POSNA MUSAKA, IDEALAN RUČAK ZA SVE UKUĆANE Gurmanski obrok koji će vam uvijek uspjeti Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima