back to top

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu

Potrebno je:

250 g posnog margarina (ili biljnog ulja po izboru)
100 g šećera u prahu
1 vanilin-šećer
1 kašičica ekstrakta vanile
100 ml sojinog mlijeka (ili drugog biljnog mlijeka)
400 g brašna

Za fil:

200 g mljevenih oraha
100 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
2-3 kašike sojinog mlijeka (ili drugog biljnog mleka)

Za posipanje:

šećer u prahu

Priprema:

U velikoj posudi mikserom umutite posni margarin sa šećerom u prahu dok ne dobijete svetlu i kremastu smjesu. Dodajte vanilin-šećer, ekstrakt vanile i sojino mlijeko, pa sve dobro sjedinite. Tijesto oblikujte u lopticu, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odmara 30 minuta. U međuvremenu pripremite fil tako što ćete u činiju staviti mljevene orahe, šećer u prahu, ekstrakt vanile i dovoljno biljnog mlijeka da dobijete kompaktnu smjesu koja se lako razmazuje. Razvucite tijesto na pobrašnjenoj površini i modlicom za kolače vadite krugove. Na polovinu krugova stavite malu količinu fila, zatim preklopite drugom polovinom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Kad su potpuno hladne, pospite šećerom u prahu.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima