back to top

Potpisan Sporazum o saradnji i sufinansiranju dopisničke mreže za područje Muftijstva mostarskog

Danas su u Mostaru potpisani Sporazum o saradnji i sufinansiranju dopisničke mreže za područje Muftijstva mostarskog. Sporazum su potpisali dr. Muamer Tinjak, muftija mostarski dr. Salem Dedović i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić, s ciljem jačanja saradnje i pomaganja u razvoju dopisničke mreže za ovaj kraj.

Područje Muftijstva mostarskog bit će kvalitetno pokriveno s informacijama, dokumentarnim serijalima i historijskim naslijeđem, što je od velike važnosti za Bošnjake muslimane. Opremit će se studio i nabavit će se oprema kako bi se obavljao kvalitetan posao.

Direktor Tinjak: Želimo da područje Muftijstva mostarskog kvalitetno pokrijemo

Dr. Tinjak je istaknuo važnost institucionalnog rješavanja pitanja dopisničkih lokacija u saradnji s muftijstvima, što je drugi sporazum koji se potpisuje u okviru strategije razvoja dopisničke mreže.

0-10 13.11.27.jpeg - potpisan sporazum o saradnji i sufinansiranju dopisničke mreže za područje muftijstva mostarskog
Muftija Dedović: Radit ćemo na tome da Hercegovina bude još prisutnija

Muftija Dedović naglasio je važnost jačanja prisutnosti Hercegovine u medijskom prostoru Islamske zajednice i BiH, dok je predsjednik Alić izrazio zadovoljstvo ovim korakom za djelovanje Islamske zajednice u ovom području.

0-12.jpeg - potpisan sporazum o saradnji i sufinansiranju dopisničke mreže za područje muftijstva mostarskog
Predsjednik Alić: Idemo koracima naprijed

Predstavnici Media centra također su posjetili Centar za mir i multietničku saradnju u Mostaru, gdje su razgovarali o uspostavljanju saradnje Centra i Media centra Islamske zajednice.

 

(24sata.info / Preporod.info)

Izvor: ( 24sata.info / Izvor.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima