back to top

Potpuno novi Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom

Sa potpuno novim Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom (kombinovana potrošnja energije: 30,3-27,7 kWh/100 km | kombinovana emisija CO₂: 0 g/km | CO₂ klasa: A), brend sa trokrakom zvezdom predstavlja prvu potpuno električnu varijantu svoje off-road ikone. Ona simbolizuje spoj tradicije i napretka kao niko drugi. Potpuno nova električna G-Klasa ostaje verna karakteru modela, zadržavajući svoju „ćoškastu“ siluetu i uključujući sve prepoznatljive elemente.

Kao i kod varijanti sa konvencionalnim pogonom, šasija vozila je izrađena na lestvičastom ramu. Razvojni tim je ovo rešenje modifikovao i ojačao kako bi integrisao električni pogon. Zadržana je i kombinacija nezavisnog prednjeg oslanjanja sa dvostrukim polugama i novorazvijene krute zadnje osovine. Visokonaponska litijum-jonska baterija integrisana je u okvir lestvičastog rama i obezbeđuje nizak centar gravitacije (težište). Sa svojim korisnim kapacitetom od 116 kWh, baterija obezbeđuje dovoljno energije za domet do 473 kilometra prema WLTP-u.

Potpuno nova električna G-Klasa postavlja standarde za terensku vožnju

Četiri pojedinačno kontrolisana elektromotora smeštena u blizini točkova razvijaju maksimalnu ukupnu snagu od 432 kW. Zajedno sa izborom LOW RANGE off-road reduktora prenosa, motori omogućavaju jedinstvene karakteristike vožnje i ekskluzivne funkcije. Ovo omogućava „G-TURN“-u da okrene vozilo gotovo u mestu na rastresitim ili neasfaltiranim površinama. Funkcija „G-STEERING“ može da obezbedi znatno manji krug okretanja kada vozite van puta. Inteligentna funkcija puzanja van puta sa tri brzine je kao tempomat za terensku vožnju – održavajući optimalan pogon dok se vozač fokusira na navigaciju po terenu.

Kao i isprobane i testirane varijante, potpuno novi Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom ima mogućnost savladavanja nagiba do 100% na odgovarajućim površinama. Vozilo ostaje stabilno na bočnim nagibima do 35 stepeni. Sa maksimalnom dubinom prolaska kroz vodenu prepreku od 850 milimetara, električna G klasa nadmašuje svoje kolege sa konvencionalnim pogonom za 150 milimetara. Zupčanik LOW RANGE za terensku vožnju povećava moć pogona posebnim prenosnim odnosom redukcije. Potpuno novi model generiše funkciju konvencionalne blokade diferencijala virtuelno koristeći inteligentno vektorisanje obrtnog momenta. „G-ROAR“ donosi jedinstveno zvučno iskustvo u potpuno novoj električnoj G-Klasi. Pored karakterističnog zvuka vožnje koji je specifičan za G-klasu, uključuje jedan zvuk „aure“ i niz zvukova „događaja“.

Potpuno novi G 580 sa EQ tehnologijom prati tradiciju ikone dizajna

Potpuno nova električna G-Klasa je odmah prepoznatljiva kao član postojane porodične linije. Eksterijer dobija upečatljiv električni izgled sa opcionom crnom maskom hladnjaka. Brojne karakteristike izdvajaju potpuno električnu varijantu od modela sa konvencionalnim pogonom. To uključuje blago podignutu haubu i takozvane vazdušne zavese na zadnjim lukovima točkova, kao i posebno dizajniranu kutiju nazad. U kombinaciji sa novom oblogom A stuba i spojlerom na krovu, oni doprinose optimizovanoj aerodinamici.

Široka standardna oprema, dodatne funkcije i digitalno off-road iskustvo

Potpuno novi Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom je standardno opremljen MBUX infotejnment sistemom (Mercedes-Benz User Experience), multifunkcionalnim upravljačem presvučenim napa kožom i ambijentalnim osvetljenjem. Opcioni dodaci uključuju KEYLESS-GO, držače za čaše sa kontrolom temperature, Burmester® 3D sistem surround zvuka i „providnu haubu“. Redizajnirana kontrolna jedinica za terensku vožnju i novi OFFROAD COCKPIT dostupni su kao opcije za poboljšanje off-road iskustva dodatnim digitalnim funkcijama. EDITION ONE, ograničeno izdanje modela sa proširenom paletom standardnih karakteristika i ekskluzivnih elemenata dizajna, dostupno je pri lansiranju.

auto.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima