back to top

Povodom 50. rođendana Lőrinca Mészárosa, prvi posjet Lukavac Cementu – Poslovni magazin

Lukavac Cement, najpoznatiji proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini, postao je članica mađarske Talentis Grupe u decembru 2023. godine. Čelnik Mészáros Grupe, Lőrinc Mészáros, posjetio je Lukavac Cement i održao govor zaposlenicima fabrike, ističući važnost kvaliteta i izvrsnosti ove fabrike. Uz posadnje drveta javora kao simbol zajedničke posvećenosti prirodi, započeta je nova faza poslovanja.

“Drago mi je što sam danas ovdje da obilježim ovu posebnu priliku za Lukavac Cement. Ovih 50 godina uspjeha temelje se na zalaganju radnika koji su doprinijeli razvoju fabrike. Radujem se što smo dio Talentis Grupe i što nastavljamo ulagati u Lukavac Cement kako bismo pratili moderne standarde industrije cementa,” rekao je Mészáros.povodom 50. rođendana lőrinca mészárosa, prvi posjet lukavac cementu - poslovni magazin

Na konferenciji za medije prikazan je film o prvih 50 godina Lukavac Cementa, istaknuvši uspjeh fabrike zahvaljujući timskom radu i privatizaciji. Kao nova članica Talentis Grupe, Lukavac Cement ulazi u novu eru s jasnom vizijom i perspektivom.

Stjepan Kumrić, generalni direktor Lukavac Cementa, naglasio je važnost okruženja koje podržava znanje i iskustvo stručnjaka te priliku za mlade da grade karijere. Cilj je zadržati mlade, stručne ljude u kompaniji i doprinijeti budućnosti Bosne i Hercegovine.povodom 50. rođendana lőrinca mészárosa, prvi posjet lukavac cementu - poslovni magazin

Dušán Lásztity, iz Talentis Grupe, govorio je o planovima za Lukavac Cement, uključujući povećanje upotrebe alternativnih goriva i ekološke projekte. Mađarska Talentis Grupa ulaskom u BiH pokazuje ozbiljnost svojih investicija.

U svojem obraćanju, bivši generalni direktor Lukavac Cementa Izet Imamović istaknuo je važnost timskog rada u postizanju uspjeha fabrike.

Gradonačelnik Edin Delić izrazio je zadovoljstvo postojanjem modernog postrojenje u Lukavacu i podršku lokalne zajednice kako bi se zaštiti okoliš. Koncert povodom 50. rođendana održat će se s nastupima bendova Dubioza Kolektiv i Divanhana.

Podršku rođendanskom koncertu pružaju: Klix.ba, FENA, Akta.ba, Biznisinfo.ba, Ekapija.com, Dnevni avaz, Radio M, 033.ba, Vijesti.ba, M plus radio, Poslovne novine, RTV Lukavac, RTVTK, RTV Slon, LukavacInfo, Sodalive.ba, Urban Magazin i Business Magazine.

Objava Povodom 50. rođendana Lőrinc Mészáros prvi put posjetio Lukavac Cement ​ pojavila se prvi puta na Business Magazine.

Izvor: ( business-magazine.ba / Izvor.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima