back to top

Priča koja se krije iza čuvene pjesme “Šta će mi život”: Istina o Silvaninom velikom hitu isplivala decenijama kasnije

Kao već zvijezda u usponu, Silvana je jednog dana u Leskovcu, na klupi u parku, upoznala mladića, bez dinara u džepu, koji je želio da postane pjevač. Iz neznanog razloga, dopao joj se taj tihi, promrzli mladić koji joj je ispričao da nema novca da se vrati kući, a ni gdje da spava i zamolila je upravnika hotela u kom je pjevala da mu da posao i smještaj. Bio je to Toma Zdravković kojem je baš ovaj posao bio odskočna daska koja ga je lansirala u svijet zvezda.

U znak zahvalnosti, Toma je za Silvanu napisao pjesmu “Šta će mi život” koja je je postala njen najveći hit. 

Jednom prilikom, Toma je ispričao da je inspiracija za pjesmu bio upravo Silvanin život, prenosi Novosti Magazin.

– Insistirala je da joj napišem pjesmu. Ali šta? Ja sam uvijek bio u nekim romantičnim vezama koje su me inspirisale. Sa Silvanom je bilo teško. Pričali smo danima, bila je nesrećna. Otkrivala mi je detalje iz svog braka koji je bio labilan, naprosto je očajavala. Često mi je govorila: “Jao, ovaj život moj! Neka ide sve u đavola, kad mi ništa ne ide od ruke! Nit’ brak, nit’ ovo, nit’ ono…” I jednom dok smo se vozili busom na koncert, kažem joj: “Znaš šta, to je interesantno, da ti ja napravim pjesmu baš kao što ti pričaš, onako kako se osjećaš. Onda ćeš bolje pjevati” – ispričao je svojevremeno Toma Zdravković.

Inače, numijeru „Šta će mi život” je trebalo da otpjeva Zorica Marković, ali, kako pjevačica kaže, ona nimalo ne žali za tim, ističući da je pjesma otišla u prave ruke. 

– Meni je bila prva turneja u Mostaru sa Tomom. Tada nas je bilo dvadesetak i svi su bili zvijezde. Meni je čast bila velika. Nakon koncerta bismo išli u kafanu koju bi on birao, ja sam gledala u njega kao u ikonu. Bila sam mu kao djete. Upijala sam kako radi, kako živi… Dešavalo se i da potrošimo sve pare. Taj čovjek se nikada više neće roditi – rekla je Zorica i dodala:

– Sjećam se, kafana negdje kod Šida gdje smo pjevali, tada je on komponovao pjesmu “Šta će mi život bez tebe dragi”. On me je pozvao i moram reći da je ta pjesma bila meni napisana, namijenjena meni. Kada se završila turneja, on je dao pjesmu Silvani – objasnila je zatim, ističući:

– Nijednog momenta nisam zažalila zbog toga. Pjesma je otišla u prave ruke i mnogo mi je drago što je ta pjesma njoj pripala. On je gajio posebne emocije prema njoj – ispričala je ranije Zorica u emisiji “Puls Srbije”.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima