back to top

Prija postala dio zadatka na Ekonomskom fakultetu: Profesor u Zagrebu uveo pjevačicu u udžbenike

Nakon što je održala tri spektakularna koncerta u Beogradu i zakazala ček petu Arenu u Zagrebu, Aleksandra Prijović sedmicama je glavna tema svih medija širom regiona. Međutim, Prija je sada ušla i u matematički zadatak, a profesor je ideju dobio gledajući upravo Direkt!

Koliko je pjevačica postala važna govori i to da je dio zadatka koji rješavaju studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

S obzirom na to da se na internetu pojavio oglas gdje se karte za njen koncert prodaju za po 5000 eura to je inspirisalo profesora i savjetnika predsjednike Republike da Prijović uvrsti u zadatak. Studenti su učili oportunitetnom trošku, koji se u originalnom istraživanju objašnjava primjerom besplatne karte za koncert Erica Claptona i cijene karte za 40 dolara za Boba Dylana.

– Dio za obrađivanja AP dobio sam gledajući reportažu o njoj sinoć na dnevniku. Na početku predavanja napraviću kratku rekapitulaciju tema. Jedna od njih je bila opurnitentnog troška odnosno vrijednosti najbolje prilike koju nismo izabrali. Glazbeni ukusi su različiti, tako da su studenti dobili da riješe zadatak, koliko iznosi u potpunosti trošak otići na večeru s dečkom ili djevojkom izbor je vaš, od toga koliko košta otići na koncert AP. Čini mi se da će studenti zapamtiti ovaj primjer i suprotno onome što je američko istraživanje pokazalo znati baratati sa tim jednim pojmom iz ekonomije. Mediji i obrazovanje uvijek idu zajedno kad god imamo ovakve fenomene – rekao je profesor, piše Danas.hr.

Podsjetimo, pjevačica se našla na meti kritika zbog izjave da nije srpska pjevačica koja je izvučena iz konteksta povodom čega se danas javno oglasila.

-Iako nikada ne demantujem novinske natpise, u ovom slučaju imam veliku potrebu da vam se obratim vezano za tekst koji je juče izašao, gdje se navodi da ne želim da se deklarišem kao srpska pjevačica. Svi vrlo dobro znaju da sam ja Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj. Moja porodica vuče porekla iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i mnoge na našim prostorima – poručila je Prija i dodala:

-Izjava koju sam dala je potpuno izvučena iz konteksta, a možda s moje strane loše iskomunicirana jer sam željela da kažem da sam neko ko se osjeća kao kod kuće u svim ovim republikama. Muzika treba da nas spaja, a ne razdvaja. Žao mi je što je poruka zajedništva i ljubavi prenesena loše, nikada se ne odričem svog. Znam da ćete me razumjeti.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima