Potrebno:
- 1 tikvica
- 1 paradajz
- 1 luk
- 150 g zelenih mahuna
- 2 mrkve
- 3 režnja bijelog luka
- 400 g pilećih prsa isječenih na kockice
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- biber, so
- 1 kašičica đumbira,
- 1 kocka supe
- riža
Način pripreme:
- Isjeći luk na trakice, tikvice na kockice, paradajz na kockice, bijeli luk na sitno i mrkvu takođe na kockice.
- Na maslinovom ulju malo propržiti bijeli luk pa dodati piletinu i soju.
- Piletinu miješajući propržiti dok ne pobijeli pa dodati luk, tikvice, mrkvu, mahune i paradajz.
- Sve dobro promješati, dodati povrtnu kocku, biber, so i đumbir, opet promiješati, pa nastaviti dinstanje dok povrće ne bude gotovo, što je otprilike 15-20 minuta.
- Skuvati rižu, oprati i ocijediti pa pomiješati sa ostatkom mase ili služiti odvojeno.
BONUS VIDEO: