back to top

PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK Posna musaka koja oduševljava i najveće ljubitelje mesa

Potrebno za posnu musaku:

1 kg tikvica,

500 g patlidžana,

1 glavica luka,

2 paprike,

2 krompira,

500 ml paradajz pirea,

so i biber po ukusu,

malo maslinovog ulja,

struk mirođije, struk peršuna.

Priprema:

Oljuštite tikvice i isjecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju.

U drugoj posudi prodinstajte luk isjeckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadjev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica.

Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrijanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta isjeckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima