Potrebni sastojci:
2-3 kg budeva
1 kom pilećeg bijelog mesa
1/2 praziluka
2 šargarepe
1 kom zeleni
1 crvena paprika
1 dl ulja
– so, biber po ukusu
Način pripreme:
Oprati bundevu , odseći joj vrh (da bude kao poklopac kasnije), malo je izdubiti da stane punjenje. Izdubljene dijelove ne bacati već isjeckati za kasnije . Bundevu posoliti iznutra.
Na ulju izdinstati blago praziluk, šargarepu, zelen i papriku. Dodati meso isjeckano na kockice i izdubljenu bundevu (onaj visak) isjeckanu na kockice,jos malo prodinstati.Začiniti sa soli , biberom ili nekim začinom po vašem ukusu.
Napuniti bundevu smjesom, poklopiti poklopcem i staviti u rernu da se peče oko 1 sat na 180-200 stepeni.
BONUS VIDEO:
PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva Aloonline.ba.