back to top

PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva

Potrebni sastojci:

2-3 kg budeva

1 kom pilećeg bijelog mesa

1/2 praziluka

2 šargarepe

1 kom zeleni

1 crvena paprika

1 dl ulja

– so, biber po ukusu

Način pripreme:

Oprati bundevu , odseći joj vrh (da bude kao poklopac kasnije), malo je izdubiti da stane punjenje. Izdubljene dijelove ne bacati već isjeckati za kasnije . Bundevu posoliti iznutra.

Na ulju izdinstati blago praziluk, šargarepu, zelen i papriku. Dodati meso isjeckano na kockice i izdubljenu bundevu (onaj visak) isjeckanu na kockice,jos malo prodinstati.Začiniti sa soli , biberom ili nekim začinom po vašem ukusu.

Napuniti bundevu smjesom, poklopiti poklopcem i staviti u rernu da se peče oko 1 sat na 180-200 stepeni.

BONUS VIDEO:

PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva Aloonline.ba.

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima