back to top

Prvi intervju Naide Bešlagić nakon saznanja da boluje od karcinoma: “Najteži momenat mi je bio šišanje moje duge kose…” (FOTO)

Naida Bešlagić proslavila se učeščem u „Zvezdama Granda“ davne 2014. godine, nakon čega se povukla iz medija i posvetila porodičnom životu ne sluteći da je čeka najteža životna bitka.

Naime, nakon što je prošle godine saznala da boluje od karcinoma uslijedili su teški dani za Naidu i njenu porodicu, a pjevačica je sada, za Grand otkrila sve detalje pakla kroz koji je prolazila, tiho i hrabro.

Naida Bešlagić ogolila dušu o borbi sa karcinomom

Odlučila si da ogoliš dušu i javnosti ispričaš kroz šta si prolazila poslednjih godinu dana od kako si saznala da boluješ od karcinoma. Da li je išta ukazivalo na takvu dijagnozu?

-Želim da ženama pokažem svojim primerom koliko je važno obavljati redovne ginekološke preglede. Apsolutno ništa nije ukazivalo na to da nije nešto u redu, a pogotovo da imam karcinom. Na saznanje moje dijagnoze čak su i doktori bili iznenađeni.

foto: instagram/naida bešlagić
FOTO: INSTAGRAM/NAIDA BEŠLAGIĆ

Da li se sjećaš trenutka kada si saznala dijagnozu i kako si se osjećala u tom momentu?

-Naravno, taj trenutak je zauvijek ostao urezan u mom sjećanju. Ja sam imala predosjećaj da nešto nije u redu, kao da me je Bog spremio na taj šok. U momentu saznanja sa mnom su bili moj suprug i njegova sestra.

Ko je sve znao za tvoju bitku, kako je porodica reagovala kada si im saopštila da boluješ od karcinoma?

-Znala je samo moja porodica i par bliskih prijatelja. Svi su bili u šoku i naravno da na takvo saznanje niko nikada ne može biti spreman. U tom momentu shvatite koliko ste mali i nemoćni kao ljudsko biće. Strah kao emocija je bio pristutan u samom početku zbog same neizvesnosti šta će se desiti u budućnosti, tuga, očaj, razočaranje. Razne emocije su se smjenjivale.

Da li si imala momente kada si klonula i uplašila se da nećeš pobijediti tu opaku bolest, šta ti je u tim momentima prolazilo kroz glavu?

-Zaista nisam imala momente u kojima sam mislila da neću pobijediti. Od samog početka, nakon prihvatanja situacije, ja ustajem na noge i krećem u borbu.

Ko ti je bio najveća podrška ovih godinu dana?

-Moj suprug, naši roditelji, porodica i prijatelji. Imala sam jako snažnu podršku ljudi oko sebe i zahvalna sam Bogu što ih imam.

Šta ti je davalo snagu tokom agresivnih terapija i odlazaka kod doktora?

-Volela sam da razgovaram sa ljudima koji vode iste bitke. Jako mi je značilo kada mogu da čujem i vidim pozitivan primjer i pozitivan ishod cijele borbe. To mi je davalo snagu.

Kada se osvrneš na sve što si prošla, koji je to momenat ipak bio najteži za tebe?

-Šisanje moje duge kose, najteže mi je to palo jer u tom momentu se osećate bespomoćno i kao da vam neko prisilno trga iz života sve ono sto se vi.

Mnogi ti se dive što si kroz sve ovo prolazila u tišini. Ipak, detalje svoje bitke iz koje si izašla kao pobednik, odlučila si tek sad da podijeliš, zbog čega?

-Birala sam da sve to prođem u tišini radi svog mira, jer evo od momenta objavljivanja meni telefon ne prestaje da zvoni. Zahvalna sam naravno svima na ogromnoj podršci koju mi pružaju, ali jednostavno u trenucima borbe htjela sam da se fokusiram na sebe i svoje ozdravljenje. Fokusirala sam se na svoje mentalno zdravlje, jačala psihu iz dana u dan i radila na sebi i svakom segmentu.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima