back to top

Rambo Amadeus priznao krivicu: Osuđen za seksualno uznemiravanje

Muzičar Antonije Pušić, alijas Rambo Amadeus priznao je krivicu za seksualno uznemiravanje novinarke i producentkinje emisije “Dnevnica” Radio-televizije Crne Gore, Lejle Kašić, o čemu se ona danas oglasila na društvenim mrežama. Kako je rekla, Rambo je priznao krivicu i novčano je shodno tome i adekvatno kažnjen.

On je osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a njegovo ponašanje je okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo.

“Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija.

Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu, ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške. Kažem “kakvu-takvu kaznu” jer Crna Gora još uvek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku. Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a ćutala je i ćutao je.

Naše ćutanje ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabost. Hrabost daje nezaustavljivost”, zaključila je.

Nije ovo mala/velika pobeda samo za mene. Već za svakog od nas ko se sjutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da isto počini.

Kad već viteštvo, čojstvo i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sistema, mi smo te koje ne smiju da dozvole: da budu izmanipulisane, gaslajtovane, ućutkane. Ne smemo da trpimo. Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla da bude sprečena. Zbog svih onih koje svojim primerom inspirišemo”, završila je Lejla.

Podsetimo, u kojoj je bio gost, u martu ove godine. Ona je tada i javno pozvala UNICEF da reaguje. Ispred UNICEF-a ubrzo su se oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem navode da osuđuju bilo koji vid uznemiravanja, te da će popularni muzičar biti suspendovan.

Rambo se tada javno izvinio međutim novinarka ga je ipak tužila.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima