back to top

Rekla mu je “da” poslije 7 dana, njena BORBA ZA ŽIVOT ga je skrhala: Supruga Aca Pejovića je hrabra, školovana i prelijepa

Popularni pjevač narodne muzike Aco Pejović od početka svoje karijere važi za miljenika ženskog dijela publike, ali je dobro poznato da je on godinama u skladnom braku.

Pejović je decenijama oženjen Biljanom, s kojom je pronašao mir, idilu i zasnovao porodicu. Par ima tri kćerke – Magdalenu, Mariju i Ivu, njihov najveći ponos, a iza sebe su ostavili nekoliko teških trenutaka.

Kako je počela ljubavna priča Aca Pejovića?

Aco Pejović ispričao je jednom prilikom da su se Biljana, danas univerzitetska profesorica, i on upoznali vrlo mladi, dok je on tek pokušavao da se probije na estradu, a ona je bila tek maturantkinja.

– Imao sam više sreće nego pameti. Ja sam do te godine prošao mnogo toga, što možda moja generacija u to vrijeme nije. Putovao sam, nagledao se svega i svačega i onda sam u tim godinama poželio da imam nešto pored sebe, nekoga ko će da me voli – ispričao je Pejović u jednom intervjuu.

rekla mu je “da” poslije 7 dana, njena borba za život ga je skrhala: supruga aca pejovića je hrabra, školovana i prelijepa
Rekla mu je “da” poslije 7 dana, njena BORBA ZA ŽIVOT ga je skrhala: Supruga Aca Pejovića je hrabra, školovana i prelijepa

Kako je tada istakao, poslije samo nekoliko dana ljubavi, njima je bilo jasno da su pronašli nešto što će trajati cio život.

– Mi smo sedam dana bili u vezi i uzeli se, i evo već 20 i kusur godina smo zajedno. Mi smo sve ove godine jedno drugo upoznavali – objasnio je pjevač.

Čim je Biljana završila srednju školu, Aco i ona su se zakleli jedno drugom na vječnu ljubav, a pjevač je danas siguran da je supruga značajno uticala na njegovo sazrijevanje.

– Ja sam bio tek nekoliko godina stariji. Zajedno smo odrastali, mijenjali jedno drugo, podržavali se, sazrijevali. Tako smo, zajedno, postajali ljudi. Možda me je kombinacija njene ljubavi, moje muzike i dosadašnjeg životnog iskustva, zapravo, izdefinisala kao čovjeka. Satkan sam od emocije, realnog života i nazivanja stvari pravim imenom – ispričao je Aco Pejović.

Tokom gostovanja u jednoj emisiji na TV Pink voditeljka ga je upitala da li je istina da je zakasnio na vlastito vjenčanje, poslije čega je uslijedio potvrdan odgovor, ali i obrazloženje:

– Jeste, zakasnio sam na svoje vjenčanje. Šetali su ispred opštine onako svi, ja sam bio na Zlatiboru, svirao sam, tezga je bila – prisjetio se tada Pejović, koji je rekao da je žena gazda i stub kuće.

Poznato je da je supruga pjevača prije nekoliko godina bila na ivici smrti, kada je zbog aneurizme iznenada izgubila svijest i završila u bolnici.

– Biljana je bila zdrava žena, nikad nije imala problema, nije ni znala da ima te aneurizme. To je kao jedan balon koji se stvori na krvnom sudu, ona je imala to urođeno i to dvije na očnim aortama. Tri dana se žalila da je glava boljela, ali ništa nešto drugačije nego inače. Taj dan samo se srušila u amfiteatru pred studentima dok je držala predavanje i odmah su je odveli u Urgentni centar. To iščekivanje tamo, dok ona leži na stolu, zauvjek ću pamtiti. Te ružne scene koje čovjek mora da gleda, kako iznose svakih pola sata po jedno tijelo u crnim kesama, samo sjediš i čekaš i prolazi ti kroz glavu da doktor izađe i kaže tebi “to je to” – ispričao je Aco Pejović.

Pjevač je ispričao da je pozvao sve ljekare koje poznaje kako bi mu pritekli u pomoć i da on u tom trenutku nije ni znao šta su aneurizme.

– Od 1.000 jedno preživi, kad pukne aneurizma, to su mi kasnije rekli – prisjetio se on.

Aco ističe da mu je mnogo značilo što je te večeri došlo mnogo kolega da bude uz njegovu porodicu.

– Te večeri ne mogu zaboraviti, cijela estrada je bila kod mene. Tad sa shvatio da su mi pravi prijatelji, pokazali su mi ljubav i poštovanje. Toliko su mi snage dale kolege, od Brene, Bobe, Zorice i Kemiša, Bekute i Mrke, Žike Jakšića, Raka Marić, Lukas, Tropiko, ne znam ko nije bio u Urgentnom uz mene, došli su svi u bolnicu. Bilo je 150 ljudi od toga 70 odsto sa estrade. Sjećam se, kreću da je vode na operaciju i zovu moju djecu da je vide, jer je to možda posljednji put da je vide. Šest i po sati je trajala operacija, mi smo ostali do 7 ujutru u Urgentnom – rekao je Pejović s tugom.

– Poslije operacije bilo je užas vidjeti je kako leži obrijane glave, s rezovima. Poslije toga užas je bio klincima objasniti šta su mogući scenariji. Nisam dozvolio nikome da mi dolazi kući, htio sam da budem sam sa svojom djecom, i onda sjednem, zagrlim ih i kažem “Možemo da ostanemo bez mame”, ali sve to prođe, izdrži nekako čovjek.

Te prve večeri, od stresa ili čega već, desi se da starija kćerka ima neko trovanje, spava u kupatilu pored šolje. Srednja ima problem sa zubom, najmlađa dobije temperaturu u pola noći. Zovem doktora da da infuziju starijoj kćerki i onda kad ih smjestim u krevet, odem u svoju sobu i iz sve glasa se derem i vrištim i molim Bilju da ne umre i da me ne ostavi – ispričao je pjevač, prenosi Glossy.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima