back to top

Retrogradni Merkur u travnju iz temelja mijenja živote Ovnova, Blizanaca, Djevica i Vaga – ništa više neće biti isto

Dolaskom travnja ušli smo u razdoblje retrogradnog Merkura u Ovnu, što će mnogim znakovima Zodijaka otežati život i svakodnevno funkcioniranje. Počelo je jučer, 1. travnja, oko 18 sati, pa se nemojte iznenaditi ako se osjećate neučinkovito, imate problema s pamćenjem, a može se očekivati ​​i povećanje učestalosti čudnih nezgoda.

Možda će vam biti teško krenuti naprijed jer vas retrogradni Merkur nastoji povući unatrag i oživjeti probleme za koje ste se nadali da su stvar prošlosti. Vatreni Ovan je horoskopski znak strasti, nagona, borbe, žestine i impulzivnosti, pa retrogradni Merkur može doslovno predstavljati pljusku.

Ove okolnosti mogu dovesti do sukoba s vašim šefom, roditeljima ili onima koje smatrate autoritetima. Može čak dotaknuti pitanja ega i identiteta, zbog čega ćete se zapitati tko ste i kako se zalažete za svoja iskrena mišljenja.

Astrolozi predviđaju da će utjecaj retrogradnog Merkura u travnju najviše oštetiti pripadnike četiri horoskopska znaka.

horoskop retrogradni merkur 2024horoskop retrogradni merkur 2024
Fotografija: Freepik

Ovan

Vi ćete, kao nitko drugi, iskusiti vrtoglave i zbunjujuće učinke ovog retrogradnog razdoblja, koje doslovno počinje u Ovnu.

Nedostaci, neugodnosti i zbunjenost po kojima je poznat retrogradni Merkur mogu utjecati na vašu osobnost i način na koji vidite sebe.

Pokušajte ne razmišljati previše o tome tko ste ili za što se zalažete, jer jednostavno postavljanje previše pitanja neće dovesti do odgovora.

Umjesto toga, pokušajte se prepustiti toku i dati si priliku da u isto vrijeme postanete drugačiji ljudi, piše Steele Courier.

Ovan, ne mora se sve u vašem životu dogoditi odmah.

Budući da retrogradno razdoblje pada u sezonu pomrčina, približavaju vam se i velike promjene, koje će dugoročno utjecati na vašu budućnost.

Potpuna pomrčina Sunca dogodit će se u Ovnu 8. travnja, spajajući probleme vaše prošlosti i obećanja vaše budućnosti.

Koračate prema trajnim i korjenitim promjenama, ali još ne znate što će ostati, a što je spremno.

Samo će vrijeme pokazati, stoga neka vam privremena zbunjenost retrogradnog Merkura pomogne da se izliječite dok drama sezone pomrčina preoblikuje vašu sudbinu.

horoskop retrogradnog merkura za travanj 2024horoskop retrogradnog merkura za travanj 2024
Fotografija: Freepik

Blizanci

Budući da je Merkur vaš vladajući planet, ovo retrogradno razdoblje će imati veliki utjecaj na vas jer se događa otprilike 3-4 puta godišnje.

Počevši od vaše 11. kuće društva, nada i vizija, ovo retrogradno razdoblje može izazvati duboke osjećaje.

Posebno će u fokusu biti vaši odnosi s drugim ljudima, koliko vam je zanimljiv društveni život i jeste li doista na dobrom putu za ostvarenje svojih snova.

Možda se osjećate nesigurno u vezi sa svojim položajem u društvu i nemate povjerenja u svoju sposobnost da utječete na druge.

Zbog toga ćete uložiti više truda u uspostavljanje veza. Pripazite na neautentične geste, jer ako drugima ostavljate pogrešan dojam o sebi, to će vam se kasnije vratiti.

Također možete doživjeti odgođeni društveni uspjeh i ponovno se povezati s divnim ljudima iz vaše prošlosti.

Ovo retrogradno razdoblje nastupa kada će Mars – planet borbe i ambicije – jurišati na nadmoćnog i ograničavajućeg Saturna, sve dok se ne spoje u znaku Riba 10. travnja.

Budući da se Mars i Saturn trenutno kreću kroz vašu 10. kuću karijere, mogli biste osjećati veliki pritisak u svom profesionalnom životu.

Istovremeno, nespretnost u društvenim odnosima i neorganiziranost dolaze kao posljedica ove retrogradnosti.

Djevica

Djevica, uvijek ste izuzetno svjesni retrogradnog Merkura.

Uostalom, Merkur je vaš vladajući planet, što znači da što god se dogodi Merkuru – zapravo se dogodi vama.

Ovaj put, Merkur će nositi mračnu i ćudljivu notu dok se kreće u vašu osmu kuću emotivnih i financijskih ulaganja.

Navest će vas da zaronite u mračne, tabu teme dok otplaćujete dugove iz prošlosti.

Moguće je da ćete se čak vratiti neobavljenom poslu, što će vas natjerati da preispitate što ste spremni žrtvovati kako biste ostvarili ono što želite.

Transakcijske energije u vašem životu podložne su reviziji, a vaši će odnosi također osjetiti napetost uzrokovanu ovim retrogradnim kretanjem.

Uostalom, ova retrogradnost događa se u Ovnu, što znači da njime vlada Mars, planet borbe i strasti.

A kako se Mars pridruži Saturnu u Ribama 10. travnja, osjećat ćete dodatni pritisak kada je u pitanju preuzimanje trajnih obveza i preživljavanje teških trenutaka u vašoj vezi.

S ovom konjunkcijom Marsa i Saturna koja postavlja zakon u vašoj sedmoj kući partnerstva, možda ćete morati preuzeti odgovornosti za odrasle i otpustiti dugotrajne sklonosti.

horoskopski znakovi retrogradni merkur izazovihoroskopski znakovi retrogradni merkur izazovi
Foto: Freepik/stockking

Vaga

Ne sumnjajte – travanj će biti jedan od najprometnijih mjeseci u 2024. za vas, Vaga.

Upravo se oporavljate od pomrčine Mjeseca u Vagi 25. ožujka, koja je izbacila svu težinu života na površinu i iscrpila vas do srži.

Usred ste duboke unutarnje transformacije, s retrogradnim Merkurom u vašoj sedmoj kući partnerstva 1. travnja.

Natjerat će vas da još pažljivije razmislite o tome kako se vaša osobnost mijenja na temelju saveza koje sklapate s drugima.

Tijekom retrogradnosti možete naići na sukobe i sebičnost u postojećim vezama. Odnosi zahtijevaju kompromis i tjeraju vas da napravite mjesta za potrebe i interese drugih ljudi.

Oni imaju moć promijeniti tok vaše budućnosti i transformirati vas u potpuno drugu osobu.

Ova retrogradnost događa se na vrhuncu sezone pomrčina.

8. travnja potpuna pomrčina Sunca u Ovnu mogla bi potpuno promijeniti tijek vaše veze.

Samo će vrijeme pokazati kako će se te promjene odvijati, ali za sada znate da ništa ne može ostati isto.

Izvor: Kurirski stil

Posebna energija i simbolika: Prvo slovo imena otkriva sudbinu i karakter osobe


luftika.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima