back to top

Rezervna vjenčanica omiljene princeze Diane napokon je ugledala svjetlo dana: Nikada je nije probala

rezervna vjenčanica omiljene princeze diane napokon je ugledala svjetlo dana: nikada je nije probala

Svi se sjećamo prekrasne vjenčanice princeze Diane, raskošne haljine s nabranim rukavima i šlepom dugim 7,6 metara, ali jeste li znali da postoji još jedna?

Za važan događaj poput vjenčanja princeze i prijestolonasljednika nije nužno imati samo dobro razvijen plan A, već osigurati i dobar i siguran plan B. A kada je dizajnerima Elizabeth i Davidu Emanuelu ukazana čast da kreiraju vjenčanicu za omiljenu princezu Dianu, jasno je da su odlučili učiniti sve što je u njihovoj moći da sve prođe besprijekorno.

– Bila sam pomalo nervozna i pomislila sam: ‘Što ako netko provali i ukrade haljinu, ili se nešto prolije, ili izbije požar?’ pa sam odlučila napraviti rezervnu haljinu, kazala je Elizabeth Emanuel.

I to je upravo ono što su ona i njen sada već bivši suprug David Emanuel i učinili, dizajnirali su, a zatim počeli konstruirati haljinu koja se uvelike razlikovala od Dianine kultne vjenčanice boje slonovače.

– Samo sam pomislila:, ‘Ako se išta dogodi s prvom vjenčanicom, dovršit ćemo ovu i pripremiti je’, rekla je Elizabeth o haljini koja ima pripijene rukave s volanima, a izostavljeni su zamršeni ručno izvezeni ukrasi i dugačak šlep. Također je izražajnije bijele boje od originalne vjenčanice princeze Diane.

S haljinom prvotno namijenjenoj Diani, danas izloženoj u Kengsintonskoj palači, ništa nije pošlo po zlu pa druga vjenčanica nije dovršena te 1981., već je, kako kaže Emanuel, tkanina upotrijebljena za nešto drugo, a možda je vrlo brzo bila i bačena.

Sada, koristeći stare skice i nacrte, dizajnerica je napokon oživjela haljinu koja prije 43 godine nije ugledala svjetlo dana. Bit će izložena u Virtualnom interaktivnom muzeju princeze Diane.

Renae Plant, ravnateljica i kustosica muzeja, kazala je za magazin People zašto je poželjela taj izložak pridodati muzeju.

Nikad nismo vidjeli tu haljinu na Diani i mislili smo da bi bilo lijepo barem je zamisliti na njoj.

Desetljećima nakon vjenčanja, razvoda 1996. i Dianine tragične smrti, interes za vjenčanjem princeze Diane i tada princa Charlesa nikad nije jenjavao, a velik je i dan danas. Tako je, primjerice, 2022. godine komad voćne torte star četiri desetljeća koji je sačuvan sa svadbe stavljen na aukciju i prodan za nešto manje od 200 eura, što je ipak bio dosta niži iznos od očekivanog.

Elizabeth Emanuel uvijek se s radošću prisjeća trenutaka prije vjenčanja.

The post Rezervna vjenčanica omiljene princeze Diane napokon je ugledala svjetlo dana: Nikada je nije probala appeared first on Azra Magazin.

azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima