Sastojci:
4 jajeta
prstohvat soli
10 g vanilin šećera
50 g šećera
190 g brašna
20 g kakao praha
480 ml mlijeka
40 g putera
Za fil:
4 kašike krem sira
3 kašike kondenzovanog mlijeka
40 g kokosa
Za glazuru:
180 g bijele čokolade
Recept za rolat sa čokoladnim palačinkama i kokosom:
Umutite jaja sa prstohvatom soli, vanilinim šećerom i šećerom. Lijepo sjedinite, pa dodajte prosijano brašno i kakao. Promiešajte, pa sipajte mleko i sve sjedinite da nema grudvica, a onda ispržite palačinke. U posudi pomiješajte krem sir sa kondenzovanim mlijekom, pa dodajte kokos i sjedinite. Na radnoj površini raširite alu foliju i stavite jednu palačinku, pa je premažite nadevom. Na kraj prve stavite drugu palačinku (da se malo preklapaju) i premažite. Ivice po dužini malo savijte na unutrta, pa urolajte palačinke. Umotajte u alu foliju i ostavite u zamrzivaču nekih 1-2 sata. Rolat prelijte istopljenom belom čokoladom i pospite kokosom, pa ostavite u frižideru da se glazura stegne.
BONUS VIDEO: