back to top

SAFET TRAŽI ISTINU NAKON SMRTI SINA U ŠVICARSKOJ: DA GA NISU UBILI, CIJELI BALKAN BI SE PONOSIO NJIME

safet traži istinu nakon smrti sina u švicarskoj: da ga nisu ubili, cijeli balkan bi se ponosio njime

Njegov otac u razgovoru za Telegraf tvrdi da je njegov sin ubijen i od tog kobnog dana traje njegova potraga za istinom i pravdom.

Safet Kurtović kaže da ne spava otkako je njegov sin pronađen mrtav nakon studentske žurke na Univerzitetu u Lozani 29. oktobra 2023. godine.

  • Moj sin je nestao uvečer 28. oktobra prošle godine, njegov telefon je prestao da bude aktivan i pronađen je sutradan mrtav preko puta hotela u jednom malom potoku – govori na početku razgovora Safet.

On dodaje da je tada dobio različite informacije, informacije koje se ne slažu i misli da one prekrivaju tačno vrijeme smrti njegovog sina.

  • Šef hitne pomoći u bolnici mi je rekao nakon nekoliko dana da su ga našli sa jednom temperaturom i sutradan mi je čitao izvještaj jer sam obezbijedio prokuraciju u kojem se navodi sasvim druga stvar – govori on.

Safet, otac troje djece, u Švicarsku je iz Novog Pazara stigao prije više od 20 godina i u Lozani ima firmu za elektronsku sigurnost, piše Telegraf.rs.

Međutim, od te kobne noći u oktobru pokušava da sazna šta se desilo sa njegovim sinom jer vjeruje da ga je neko ubio.

Nakon žurke na Univerzitetu u Lozani, umjesto da se vrati kući, Kevin Kurtović je pronađen bez svjesti u malom potoku, bez majice i bos, oko 50 metara od hotela.

safet traži istinu nakon smrti sina u švicarskoj: da ga nisu ubili, cijeli balkan bi se ponosio njime
SAFET TRAŽI ISTINU NAKON SMRTI SINA U ŠVICARSKOJ: DA GA NISU UBILI, CIJELI BALKAN BI SE PONOSIO NJIME

U teškoj hipotermiji i respiratornom zastoju, 24-godišnji mladić je avionom prebačen u bolnicu Sion. Njegova smrt je proglašena nekoliko sati kasnije.

Safet je odmah otišao u bolnicu, ali je bilo prekasno. Doktori su mu rekli da su učinili sve što su mogli, ali da nažalost nisu uspjeli da spasu njegovog sina.

Nakon toga je došao policajac da uzme njegove podatke, kao i podatke njegove bivše supruge, koja je također bila prisutna.

  • Sljedećeg dana su nas pozvali da kažu da možemo da preuzmemo tijelo našeg sina. To je sve. Nisam dobio nikakve informacije o okolnostima njegove smrti – govori naš sagovornik.

Prema određenim dokumentima, tragovi Kevinove krvi pronađeni su na stepeništu gostionice, na haubi i krovu automobila parkiranog ispred pomenutog stepeništa. U blizini, njegov telefon – smrskan, kao da ga je pregazio auto – narukvica i naočare su bile slomljene, a cipele razbacane.

Šta se dogodilo između posljednjeg puta kada je viđen (između 23.30 i 2 sata ujutru) i pronalaska njegovog tijela u 10 sati?

Istraga koju je sprovelo Javno tužilaštvo kantona Vale još je u toku.

  • Njegov telefon je pokvaren. Našli smo krv, bio je bos! Ne kažem da ga je neko namjerno povrijedio. Da li učenici nešto kriju? Možda je pijano večer pošlo po zlu? Da li je moj sin bio drogiran? Da li ga je udario auto? – sve su ovo pitanja na koje očajni otac nema odgovore.

Suočen sa presporom pravdom, toksikološkim analizama koje kasne, preliminarnom obdukcijom koja nije mogla da utvrdi uzrok smrti i saslušanjima svjedoka, Safet Kurtović se bori da sazna istina.

  • Moj sin je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji student na fakultetu Medicine i specijalizovao se za psihologiju. Jedan od naučnika sa tog univerziteta rekao mi je u telefonskom razgovoru da bi moj sin, da nije zaustavljen, bio jedan od najboljih ljekara ne samo u Švicarskoj nego i u cijelom sivjetu – govori otac.

Danas, više od šest mjeseci nakon smrti njegovog sina, Safet i dalje ne zna razloge koji su doveli do ove tragedije.

  • Ne mogu da vjerujem da u Švicarskoj u kojoj svi imamo pravo na sigurnost, ne uzimaju za bitno geolokaciju, telefonske pozive, GPS, da se uzmu za validno određena svjedočenja i dokazi koji ukazuju i pomažu da se dođe do istine. Tužilaštvo to uopšte ne uzima u obzir – ističe on.

Otac na kraju razgovora govori da je njegov sin Kevin bio divno dijete i da je pred njim bila svijetla budućnost.

  • Kevin je bio divan sin, pred njim je bila budućnost sa kojom bi se ponosio svako, ne samo familija već i cijeli Balkan, da mi ga nisu ubili – zaključuje na kraju razgovora.

(Telegraf.rs)

The post SAFET TRAŽI ISTINU NAKON SMRTI SINA U ŠVICARSKOJ: DA GA NISU UBILI, CIJELI BALKAN BI SE PONOSIO NJIME first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima