Sarajevski koncert Hanka Paldum završila sa suzama

Dugo najavljivani i s nestrpljenjem očekivani koncert Hanke Paldum ispred Vijećnice u Sarajevu, donio je radost, ne samoj pjevačici već i svim ljubiteljima istinske narodne pjesme.

S 13 vrsnih muzičara iza sebe i dva prateća vokala, Hanka je u stilu velike svjetske dive izašla na binu i više stotina posjetilaca oduševila kako pjesmom, tako i stajlingom. Sva u bijelom, Hanka je pustila svoj glas i tako rastjerala tmurne oblake i kišu koja je na samo pola sata prije početka koncerta počela svom silinom da pada.

-Kao i sve u životu i kiša je Božiji dar. Ako je onaj odozgo odlučio da pada i da koncerta iz toga razloga neće biti, onda je to tako. Ali, evo kao što vidite, kiša je bila prestala, puna dva sata sam se družila sa ovom divnom publikom, a počela je opet lagano da pada kada je koncert došao do svog samog kraja. Sretna sam zbog toga – rekla je Hanka za portal “Avaza” nakon koncerta.

A, prije nego je sišla sa bine, publici je poručila:

-Nakon moje porodice, moje djece, mojih unučadi, vi ste dio mene i mog života. Nemam riječi kojima bih mogla da vam se odužim za vaš dolazak i vaše horsko pjevanje sa mnom. Molim vas samo jedno, da ne zaboravite, BiH je gnijezdo za sve ljude dobre volje, bez obzira na vjeru i naciju, gdje svako može da svije svoje gnijezdo i stvori svoj toprak.

A, tu večer osim Sarajlija koncertu Hanke Paldum prisutvovalo je mnogo turista, mnogo Bosanaca i Hercegovaca koji žive u inostranstvu.

Uz Hanku su te večeri bile njene dvije sestre Rasema i Razija, koje su i zaplesale. 

U jednom momentu Hanki su se na bini pridružile dvije mlade djevojke Dženana i Dženana s kojima Hanka ima snimljenu pjesmu „S one strane plive“, a jedna od njih dvije je rođena unuka poznatog sevdalije Nedžada Salkovića.

Posebno emotivan je bio izlazak na binu mlade sarajevske heroine Sedine Muhibić poznatije kao Seddina Bosna. Sedina je odrasla kao siroče, pa je kao mlada djevojka teško oboljela, ali da se bori kao lavica. Ona je na Hankin poziv zajedno sa njom otpjevala veliki hit „Sa, sa Sarajevo“.

Negdje pred sam kraj Hankinog koncerta na binu je izašao Jasmin Duraković direktor BKC-a Sarajevo i uručio joj veliki buket cvijeća, te joj se javno zahvalio na predivnoj noći koju je priredila svom gradu.

Sarajevski koncert Hanka je završila pjesmom „Mojoj majci“ te pjesmu otpjevala u suzama.

Avaz

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima