Sastojci:
160 g šećera
150 ml limunovog soka
100 ml soka od narandže
6 žumanaca
65 g maslaca
prstohvat soli
naribana kora limuna
borovnice, ribizle i drugo voće
bilo koji keks
Priprema:
U lonac ili duboku tavu stavite šećer, žumanca, sok od narandže i limunov sok, te prstohvat soli. Kuvajte kremu na laganoj vatri uz konstantno miješanje dok se ne zgusne poput pudinga. Kada se krema zgusne, sklonite je s vatre i dodajte maslac i naribanu koricu limuna. Miješajte dok se maslac ne otopi i sjedini sa kremom. Premjestite kremu u novu posudu, prekrijte folijom i stavite u frižider minimalno 30 minuta. Pri posluživanju, na dno čaše ili posude stavite voće, zatim dodajte nekoliko kašika limunove kreme, posipajte drobljenim keksom i dodajte još voća za ukras.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / Izvor.ba )