back to top

Škorpion izlazi iz bitke sa štitom ili na štitu – najopasniji znak i hladnokrvni zavodnik

Škorpion je jedan od najenergičnijih znakova zodijaka, iako se smatra jednim od najozloglašenijih. Duboko u njoj leži moćna sila, ali je okružena ranama iz prošlosti.

Škorpion je intenzivan, odlučan, snažan, hrabar i odvažan, uporan, tajanstven, prodoran, istraživač, snalažljiv, a po vlastitom mišljenju čak i tvrdoglav. Znakom Škorpiona vladaju Mars i Pluton, kao i znakom Ovna. Iako dijele vladare, Ovan i Škorpion razlikuju se u mnogočemu.

Ovan je vatreni, aktivan, muški znak, pokretač, početak života, dok je Škorpion vodeni, ženski, pasivni znak, vladar smrti i propadanja. Ovan kao prvi znak daje život, Škorpion kao osmi znak ga oduzima. Ovan napada, a Škorpion se uvijek brani.

Iako se uz Škorpion vežu negativni pojmovi kao što su smrt, strah, uništenje, propadanje, kraj, inat… Škorpion predstavlja i regeneraciju, smrt starog i početak novog.

Stoga će svaki Škorpion dva puta u životu doći do vrha i dva puta biti srušen na dno, ali još uvijek postoji šansa da se na repu Škorpiona, poput feniksa, digne iz pepela u punom sjaju. Drugim riječima, Škorpion je toliko tvrdoglav da neće ni umrijeti kada mu dođe vrijeme, već samo kada ona to želi.

Dakle, vidimo da je Škorpion najekstremniji od svih znakova, ekstreman u svakom smislu te riječi. Škorpion ili mrzi ili voli, ili je opsesivno zainteresiran ili vas potpuno ignorira, a kako se kaže, iz bitke izlaze “pukovnik ili mrtav”.

Najodaniji od svih znakova

Mnogi će se zapitati zašto bi uopće imali Škorpiona u svojoj blizini? Jer on je najodaniji od svih znakova. Nikada vam neće zabiti nož u leđa i nikada vas neće ostaviti na cjedilu.

Škorpion voli svakakve krizne situacije i uvijek je tu da vas iz njih izvuče, pa ako imate Škorpiona u svojoj blizini, budite sigurni da vam se ništa loše neće dogoditi jer će Škorpion umjesto vas prkositi smrti. Za Škorpiona u međuljudskim odnosima nema sredine, ili će staviti ruku u vatru za vas, ili će se praviti da ne postojite.

Osvetoljubiv

Budite oprezni, jer Škorpion je veliki negativac u Zodijaku. Zamjerite li se Škorpionu, on će spaliti sve mostove i prekinuti sve oblike komunikacije, a vama će trebati dosta vremena da to ispravite, pa makar to bila i najmanja pogreška.

Ako ste napravili veliku grešku, onda je najbolje da se pokopate, jer Škorpion je znak osvete. Škorpion će čekati da zaboravite svoju grešku, a kada budete mislili da ste sigurni, tek tada će vam servirati svoju osvetu.

Hladnokrvni zavodnici

Na emocionalnoj razini, uvriježeno je mišljenje da su Škorpioni bez emocija i hladni poput leda. Istina je da je većina Škorpiona hladnokrvna poput snajperista, ali to ne znači da su im emocije nedovoljno razvijene. Emocije su im vrlo duboke i dobro ih skrivaju.

Škorpioni su poput nuklearnog reaktora, nose puno energije i stabilni su pod pritiskom, ali do određene granice. Pređete li Škorpionov prag tolerancije, bježite što dalje možete jer ste izazvali nuklearnu eksploziju. Škorpioni su izrazito senzualni i erotični. U tren oka, Škorpion će vas zavesti i upropastiti u isto vrijeme!

Ako govorimo o materijalnom planu, Škorpioni su izrazito orijentirani na novac. U astrologiji Škorpion vlada tuđim novcem, bankama, osiguravajućim društvima, kreditima, porezima, dugovima, ali i milijunašima. Škorpion će uvijek percipirati svoju financijsku situaciju i ponašati se ili kao prosjak ili kao tajkun.

I da zaključimo, Škorpione možete obožavati, možete ih mrziti, ali jedno je sigurno, na njih nikada nećete ostati ravnodušni!

Izvor: Stil

Što suprotnog spola prvo primijeti na vama: Baš svi ‘padnu’ na jedan znak


luftika.rs

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima