back to top

Šokirala beauty entuzijaste: Sarah Jessica Parker otkrila čudne rutine njege lica

Sarah Jessica Parker oduvijek je bila drugačija od ostalih glumica, a njen je privatni život u mnogočemu različit od života ostalih zvijezda. Dan joj ne započinje brigom o izgledu, a jedna je od rijetkih koja je otvoreno priznala da trendove od više koraka jutarnje i noćne njege ne primjenjuje.

Za „Vogue“ je otkrila da svoj dan ne započinje pranjem lica i nanošenjem hidratantne kreme, već roditeljskim dužnostima kao što je odvođenje djece u školu. Osim toga, uvijek će ujutro poslušati vijesti iz svijeta i popiti jednu šoljicu kafe, ali priznala je da koristi 15 godina star valjak od žada koji stavi u frižider dok čeka kuhalo za vodu da provri i onda njime istrlja lice.

“Prat ću lice u starom stilu sa svime što mi je pri ruci. Ne kupujem ni sredstva za čišćenje. Većinu dana samo perem lice sapunom. Stvarno bih koristila sve”, priznala je šokiravši beauty entuzijaste.

S obzirom da je pod lupom javnosti već nekoliko desetaka godina, otkrila je da joj se njene fotografije od prije 20 ili 30 godina čine pomalo apstraktnima. Na tim fotografijama ne gleda koliko se njen izgled promijenio u odnosu na sad, već o uspomenama koje je stvorila tokom života.

“Neku večer neko je pričao o Georgeu Michaelu i pokušavala sam se sjetiti kad sam ga zadnji put vidjela kako igra u Madison Square Gardenu. Onda mi je drugo jutro prijateljica poslala fotografiju na kojoj odlazim s koncerta. Bilo je to 2008. Nisam to gledala i mislila: ‘O, Bože, pogledaj moju kožu i moje lice!’ Jednostavno sam poželjela ponovo biti na tom koncertu. Kao, jesam li mu rekla koliko mi znači? Jesam li mu rekao koliko je briljantan? Jesam li bila dovoljno dobra prema njemu?”, emotivna je Parker.

Osvrnula se i na estetske zahtjeve odbacivši ideju da je radila botoks uz obrazloženje da joj obrve trebaju da funkcionira kao glumica, međutim priznala je neke druge tretmane:

„Govorim o stvarima koje radim, a to je Sofwave. Super je, ali boli. Radila sam i glikolne pilinge kod dermatologa. A ponekad, u rijetkim hitnim slučajevima kada imam prištić, moj dermatolog će mi dati inekciju kortizona, što je jeftinije od uklanjanja u postprodukciji.“

Umjesto eksperimentiranja s tretmanima, glumica će radije eksperimentirati modom. Tvrdi da odjeća i oblačenje nudi bezbroj mogućnosti, a zbog odabira garderobe se osjećamo kao mi, a s godinama postajemo hrabriji u tim odabirima.

“Ulice su zato najinspirativnije mjesto. Vidite sve te ljude i možda ćete jednostavno poželjeti uzeti nešto od onoga što nose”, rekla je otkrivši gdje pronalazi inspiraciju za svoje sjajne kombinacije, prenosi magazin Azra.

(Zene.ba)

Šokirala beauty entuzijaste: Sarah Jessica Parker otkrila čudne rutine njege lica Žene.ba.

zene.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima