back to top

ŠTA JE POLICIJA PRONAŠLA KOD VOZAČA KOJI JE SINOĆ U SARAJEVU NALETIO NA TRUDNICU I POLICAJCA

avaz

– Dana 12.10.2023. godine u 22:25 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Prilikom kontrole putničkog motornog vozila “Peugeot“ kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, od strane putničkog motornog vozila „VW Passat“, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo „Peugeot“, nakon čega je vozilo „Passat“ udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru. Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M.D. prevezena ka Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje. Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar- saopćeno je iz MUP-a KS.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Prekršajni postupak

– Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojn drogu „speed“. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri- naveli su iz MUP-a KS.

The post ŠTA JE POLICIJA PRONAŠLA KOD VOZAČA KOJI JE SINOĆ U SARAJEVU NALETIO NA TRUDNICU I POLICAJCA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima