back to top

Suprug tražio da mu bivša žena vrati bubreg koji joj je dao ili novac! –

Iako se ova priča odnosno sudski proces dogodio još 2009. godine, zanimljiv je sam po sebi… dr. Richard Battista od svoje bivše supruge tražio je da joj vrati donirani bubreg….

nakon što je njegova žena podnijela zahtjev za razvod.!

Kada razmišljate o sporovima koji se javljaju kada započne brakorazvodna parnica, većina pomisli na stvari poput doma ili skrbništva nad djecom. Obično će takve stvari biti središnje u pravnim postupcima (sudskim razvodima) koji slijede – ali to nije bio slučaj s ovim razvodom.

Brakorazvodna parnica jednog muškarca krenula je ekstremnijim putem jer prije razvoda, vjerojatno kad je njihov odnos bio malo ljepši i u jeku ljubavi

Godine 2001. odlučio je supruzi donirati svoj bubreg! To je svakako dirljiva gesta, za koju mislite da bi samo povećala ljubav i predanost pojedincu, ali sada se čini da nije tako!

No nakon što je njegova supruga podnijela zahtjev za razvod u srpnju 2005., dr. Richard Battista rekao je svojoj sada bivšoj partnerici Donnellu da će mu morati vratiti bubreg ili mu platiti 1,2 milijuna funti. Pa, to je jedan od načina da pokvarite dar!

Dr Batista je tvrdio da je njihov brak već bio na udaru kritika zbog zdravstvenih problema njegove supruge – ali to ga nije spriječilo da donira. Nažalost, Donnell je pretrpjela neuspjelu transplantaciju bubrega, pa je njezin sada već bivši suprug odlučio donirati jedan od svojih bubrega kako bi joj spasio život.

I dok mnogi parovi mogu proći kroz savjetovanje, dr. Batista je donaciju bubrega vidio kao način da spasi svoj brak.

“Prvi prioritet bio mi je spasiti joj život. Drugi bonus bio je preokret u braku”, rekao je tada novinarima.

Postupak je na kraju spasio Donnell život, ali njezin brak, ne toliko, jer je podnijela zahtjev za razvod 2005. godine. Dr. Batista ju je kasnije optužio da je imala aferu, što je dovelo do toga da je podnio hitan zahtjev za nagodbu od 1,5 milijuna dolara ili povrat svog doniranog bubrega.

Možda kao što se i očekivalo, ponuda je bila potpuno neetična iz medicinskih razloga. Medicinski etičar Robert Veatch rekao je u to vrijeme: “Sada njezin bubreg i… uklanjanje bubrega značilo bi da bi morala ići na dijalizu ili bi je to ubilo”, prenosi ladbible.

Tako dr. Batista nije mogao vratiti ni bubreg ni odštetu koju je tražio tijekom brakorazvodne parnice. Vrhovni sud okruga Nassau odbio je njegov zahtjev i presudio da je bubreg dar.

“Napori optuženika da traži i izvuče novčanu naknadu stoga nisu samo u suprotnosti sa zakonom, već bi optuženika mogli izložiti kaznenom progonu”, rekao je tada bračni sudac Jeffrey Grob.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

suprug tražio da mu bivša žena vrati bubreg koji joj je dao ili novac! -suprug tražio da mu bivša žena vrati bubreg koji joj je dao ili novac! -


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima