SVE BI DALI DA IH ONA PROVOZA: Majka šestero djece je najzgodnija vozačica taksija

Taksisti slove za ljude koji su riznica tračeva, budući da im se klijenti često povjeravaju. Takođe, svjedoci smo i herojskih i plemenitih poteza taksi vozača. Međutim, malo ko bi pomislio da je ovaj posao za žene. Ipak, sve je više žena koje su u ovom zanimljivom poslu, a među njima je jedna prelijepa plavuša.

Nanet Hamond Loskijavo opisuje svoj trenutni posao kao terapeutski i uživa u interakciji sa klijentima, a tvrdi da je ljubitelj plastične hirurgije i da je na to potrošila preko 350.000 eura. Ona je “najzgodnija vozačica taksija” nakon što je prihvatila posao taksiste da bi se oporavila od razvoda.

Barbi iz stvarnog života je potpuno preokrenula karijeru. Nanet je potrošila 350.000 eura na plastičnu hirurgiju kako bi izgledala kao lutka, a nakon nedavne sudske bitke, ostala je bez novca. Tako je prošle nedjelje započela novi posao u pokušaju da stekne finansijsku stabilnost i kaže da njeni klijenti nikada nisu imali tako ‘glamuroznog’ vozača.

Spavala je na dušeku u studio apartmanu pokušavajući da obnovi svoj život i sada je počela da radi sa kompanijom za iznajmljivanje Tesla – koju voli.

-Sada sam ovdje i radim kao taksista. Razmišljam o tome neko vrijeme jer nisam imala auto za više od godinu dana jer mi je bivši muž uzeo sve automobile. Volim da vozim i reći ću vam da je ovo zabavno. Svi koje pokupim kažu isto… Nikad nisu vidjeli zgodnijeg vozača od mene. Najsmješnije u svemu ovome je to što kada stanem, svi bukvalno kažu ‘o moj bože nisam očekivala da izgledaš ovako’ ili ‘o bože kako si zgodna’ i takve stvari – kaže Nanet.

Nanet, živi u Sinsinatiju i svoj rad opisuje kao terapeutski i uživa u interakciji sa ljudima iz različitih sfera života. Prije nedavnih nevolja, majka šestero djece nije platila račun 17 godina zahvaljujući svom nevjerovatno bogatom bivšem partneru, sa kojim je živjela u raskošnoj vili.

I iako je njen sadašnji način života neprepoznatljiv od starog, gdje su botoks i pedikir bili uobičajeni luksuz, iskustvo sa novim poslom dalo joj je novu perspektivu.

-Novac je dobar i dobijam mnogo dobrih napojnica i do sada nisam imala nikakvih problema. Svi su tako prijateljski nastrojeni i ljubazni i ima toliko dobrih ljudi. To je samo sjajno iskustvo voziti ljude okolo, upoznati nove ljude – kaže ona.

Nanet sada želi da inspiriše druge žene da traže posao u oblastima u kojima dominiraju muškarci. Mnogi njeni korisnici su primijetili kako je rijetko vidjeti ženu kao vozača. Studija sa Stanforda pokazala je da su 27% vozača Ubera u SAD između 2015. i 2017. bile žene, prenosi Daily Star.

Nanet, koja je šest puta krasila čuvenu naslovnicu Playboya, rekla je da bi to trebalo da uradi više žena.

-To je sjajno iskustvo i zaradit ćete mnogo novca od toga i možda postavljam letvicu za više žena koje žele da se bave ovim poslom. Možete sami da odredite radno vrijeme, možete i da idete na porodične događaje jer možete stati i otići gdje god želite. Sami pravite svoj raspored, što je prilično nevjerovatno, a jedan od plusa je što nemate nikoga ‘na ramenu’. Možete jednostavno biti ono što jeste i ovo je sada moje putovanje i volim ga. Vidjet ćemo kuda će – ističe bivša manekenka.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima