back to top

Tajči otkrila da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja: Mislila sam da ću tajnu ponijeti u grob

Tatjana Matejaš Cameron poznatija kao Tajči gostovala je kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep bravo! radija. Prisjetila se teških životnih trenutaka, otkrila zašto je na vrhuncu slave otišla u Ameriku u potpunu anonimnost, ali i kako je završila u zatvoru.

-Taj osjećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija tuđa je sigurno bio razlog zbog kojeg sam ja odlučila da odem – rekla je Tajči.

Otkrila je da je kao tinejdžerka doživjela seksualno zlostavljanje i godinama se borila da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje. Istakla je kako je sve potisnula duboko u sebe.

-Moja baka je znala reći ‘ja ću to ponijeti u grob’. Tako sam ja odlučila da nikada nikome niti slučajno neću reći, nego da ću to ponijeti u grob – rekla je Tajči.

Na pitanje zar nije rekla barem majci, Tajči je odgovorila kako ni njoj nije rekla jer je majka više ne bi pustila nigdje samu.

Zapresic, 170811.
West Gate.
Tatjana Matejas Tajci, pjevacica.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

-Plašila sam se da joj kažem, jer sam željela da je zaštitim. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce – rekla je.

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila.

-Nema imena, to nije uopšte više važno, jer to je toliko puno vremena prošlo, ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj… Ja ne znam je li ta osoba živa uopšte, a s druge strane da ulažem energiju u to – rekla je.

Umjesto da se bavi nasilnicima, odlučila je da pomaže žrtvama. Otkrila je kako radi u zatvoru sa ženama koje su prošle mnogo toga, odnosno sa ženama koje su bile, kako kaže, totalno roblje.

-Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dvije cure koje ‘nekome pripadaju’, one ti nikada neće to dati do znanja jer se boje i jer su izmanipulisane. Samim mojim radom s tim ženama ja dajem doprinos da se to mijenja. Time kako ja odgajam svoja tri sina, ja tu vidim svoju odgovornost – rekla je Tajči i poručila da treba izliječiti društvo.

Tajči otkrila da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja: Mislila sam da ću tajnu ponijeti u grob Express.

express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima