back to top

Teška sudbina Ramiza Gusinca koji ulazi u Zadrugu 7 Elitu

Ramiz Gusinac zvani Zeko iz Novog Pazara učesnik je rijaliti programa Zadruga 7 Elita.

On je po profesiji frizer i to je njegov život još od 1987. kada je njegov otac otvorio prvi salon.

Iako na prvi pogled djeluje kao bezbrižan, snažan čovjek koji lijepo živi, Ramiz u sebi nosi neprežaljenu tugu.

Ramiz je svoju ženu sa kojom je 33 godine u braku upoznao slučajno.

Kada je ostala trudna sa blizancima ništa nije slutilo na tragediju koja je uslijedila. Samo je jedno dijete preživjelo, Ramizova kćerka Merima koja mu je sve na svijetu.

– Kada sam je vidio, svidjela mi se mnogo. 1995. godine na Gazivodama sretnem doktora, on mi kaže: “Kada ti žena bude ostala trudna, odmah da je dovedeš kod mene, da joj dam uput za Beograd. Ovo više ne vrijedi ovdje.” I nećete vjerovati, to se desilo, poslije nekoliko dana, 10 – 15 dana poslije tog kampovanja. Ja mislim da nam je to dijete sa kampovanja. Krećemo, ona dobija krvarenje. Krećemo za Beograd u 5 ujutru, stižemo i sretnemo se sa nekim sestrama, dolazi načelnik, krenulo je. Ona je krvarila, odmah su uzeli analize i vidjeli da se njoj zgrušava krv – ispričao je Ramiz.

– Primila je injekcije za tromb, ali kada neće neko da se liječi i ne zna, on ne može… Poslije 15 dana, malo se to razbistrilo i vidjelo se da je plod živ. Jedan je ostao, jedan nije, bili su blizanci. Taj put… počinje karijera moje kćerke Merime. 1996. godine se rađa moja Merima. Poslije pola godine, moj otac i moja majka se rastavljaju. Moj otac ide na drugi svijet, Bogu hvala pa je makar vidio unučad, od brata i moju Merimu – rekao je Ramiz kroz suze.

Ramiz je 1997. godine dobio drugu kćerku Zahiru. Nažalost, ona je preminula poslije dva i po mjeseca.

– Bez ikakvih problema se rađa. Dijete koje je bilo zdravo, lijepo, dva i po mjeseca je imalo… Kao danas smo bili na sistematskom. Sutradan… Negdje, bio sam kući, žena ga stavila da spava u drugu sobu. Poslije pet minuta počela je da vrišti, ja potrčim tamo da pogledam, ono je umrlo. Kako je umrlo niko ne zna. Ne znaju ni doktori da objasne. Nije se udavilo, nije ništa, Bog ga je uzeo. To su neke smrti koje nisu objašnjenje – ispričao je.

Velika tragedija izbjegnuta je kada je njegovu kćerku Merimu, dok je na moru šetala sa drugaricom, udarilo auto.

Za volanom je bio muškarac koji je bio pod dejstvom alkohola.

– Pijani idiot… – kratko je u ispovijesti prokomentarisao Ramiz.

Pored kćerke Merime, Ramiz ima i sina Amara.

Podsjetimo, Ramiz je 2022. učestvovao u Survajveru na Novoj. Bio je dio crvenog tima.

– Mnogo sam slab na kćerku, mada imam i sina, volim i njega. Trenutno je takva situacija da su mi stalno na pameti, ne bih volio da kažem zbog čega, da nešto ne ureknem – spominjao je Ramiz djecu i u Survajveru.

– Ovaj posao radim već 35 godina i on me potpuno ispunjava, a prije toga sam bio TV mehaničar, kafedžija, ćevabdžija i obućar. Radnju je otac 1987. godine zapravo otvorio mom bratu, a meni je djelovalo da je to mnogo lakši posao od obućarstva, čime sam se u to vrijeme bavio. Probao sam, dopalo mi se i savladao ovaj zanat za par mjeseci. Dešavalo bi se da ljudi dođu, ja im kažem da tek učim posao, a oni me natjeraju da ih šišam, pa kako god da izađe, jer će brzo kosa porasti. Na neki način su me moje prve mušterije i natjerale da savladam ovaj posao, iako sam sigurno neke od njih tada i loše pošišao. Svi frizerski saloni imaju neku svoju specifičnost, a moj je prepoznatljiv po šali, pjesmi i dobrom raspoloženju. Ma ovo je najbolji posao, uvijek imaš novca, ali ne nešto pretjerano, dovoljno da prehraniš porodicu. Ako budem zdrav radiću ovaj posao još barem 20 godina – kazao je Gusinac za medije.

Na pitanje koliko ga je učešće u Survajvoru promijenilo, rekao je:

– Što se tiče odnosa sa ljudima, nije me promijenio, ali mi je otvorio oči za neke druge stvari. U Survivoru sam shvatio da novac nije potreban da bi čovjek bio sretan. Mi smo sa veoma malo hrane bili sretni tamo, jer nemaš gotovo ništa da jedeš. Kada dobijemo malu posudu pirinča ili kokosa sve bi zaboravili i bili sretni, što znači da je za sreću potrebno veoma malo. Tamo smo spavali na otvorenom, na dasci i bilo nam je dobro. Ja tamo nisam ni otišao zbog novca, već zbog prevelike želje da učestvujem u ovom takmičenju.

(express/telegraf)

Teška sudbina Ramiza Gusinca koji ulazi u Zadrugu 7 Elitu Express.

express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima