back to top

Tražimo autora/icu istraživanja – Udruženje mreža za izgradnju mira

Ako imaš iskustvo u vođenju i provođenju istraživanja i dobro si upoznat_a sa ljudskim pravima LGBTI osoba u BiH, onda upravo tebe tražimo 

Istraživanje problema i izazova s kojima s LGBTIQ osobe suočavaju u BiH koje je SOC proveo tokom 2023. godine pokazalo je visoku prevalencu online nasilja i govora mržnje na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta. No, pored ovih podataka u učestalosti ovih tipova nasilja u odnosu na druge (npr. fizičko, ekonomsko, itd), nema jasnih podataka koji daju dublje uvide u to gdje se nasilje dešava (koje online platforme), da li su počinitelji/ke poznate bliske osobe ili ne, te koja je vrsta nasilja koje LGBTI+ osobe doživljavaju.

U skladu s tim, provest ćemo istraživanje na temu online nasilja i govora mržnje nad LGBTI osobama u BiH i dati analizu rezultata, glavne nalaze i preporuke objavljene u formi publikacije.

Sve zainteresovane za angažman molimo da motivaciono pismo i finansijsku ponudu dostave na matej@soc.ba, najkasnije do 25. aprila 2024. godine (12:00h).

👉 Više informacija na linku: https://bit.ly/3U6dwTW

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima