back to top

Tristan Vukčević otkrio gde želi da nastavi karijeru i koja bivša NBA zvezda mu je savetnik u karijeri

Košarkaš Partizana je ove godine odabran na NBA draftu kao 42. pik od strane Vašington Vizardsa i odmah se izuzetno pokazao u Letnjoj ligi.

Na krije svoju želju da karijeru nastavi u najjačoj ligi sveta, a istakao je i da smatra da je spreman u ovom trenutku za to, kao i da mu nije potrebno više iskustvo igranja u Evropi, navodi novinar Čajs Hjuz.

Ipak, Vizardsi imaju popunjen tim za narednu sezonu, pa je sve u vezi sa Vukčevićem pod velom neizvesnosti.

Podsetimo, za njega su interesovanje pokazali Peristeri, koji predvodi Vasilis Spanulis a u čijem stručnom štabu radi Tristanov otac Dušan, kao i Olimpijakos, čiji član je bio pre odlaska u Real Madrid.

Ipak, još uvek je član Partizana, ali je malo verovatno da će imati i dalje mesto u timu, posebno nakon odlaska u Ameriku pred Draft, kada nije bio na raspolaganju Željku Obradoviću.

On je otkrio i da ga je Mark Gasol, nekadašnji španski reprezenattivac i bivši uspešan NBA igrač, a sada predsednik Đirone, svojevoljno pozvao kako bi mu dao savete nakon Drafta.

Pozvao me je, rekao da voli to kako igram i da bi hteo da mi ponudi neke savete. Govorio mi je o razlikama u igri i životu u NBA u odnosu na Evrope, o tome kako da se prilagodim, kao i da ga slobodno pozovem. Zahvalan sam mu na tome, on je legenda, rekao je Vukčević.

Za Vukčevića se pročulo u svetskoj Košarkaškoj javnosti kada je kao 17-godišnjak rešio El Klasiko protiv Barselone, iskoristivši maksimalno odsustvo nekih igrača u tadašnjem timu Reala.

Ipak, čini se da mu se karijera do sada nije razvijala predviđenom brzinom, ali tek mu je 20 godina u svakom slučaju. Iako je imao mogućnosti da nastupa i za Grčku, Španiju i Švedsku, odabrao je da bude na raspolaganju reprezentaciji Srbije, za šta je od ove godine zvanično i stekao to prava, pa ostaje da se vidi kada će obući dres našeg nacionalnog tima.

Sportska centrala

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima