back to top

UNUKU OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO NANE MENSURE U MODRIČI ODREĐEN PRITVOR

unuku osumnjičenom za ubistvo nane mensure u modriči određen pritvor

Kako je potvrđeno za ATV, pritvor je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Zločin se dogodio 22. oktobra ove godine u Mensurinoj kući u Modriči. Prema dosadašnjim rezultatima istrage motiv ubistva je koristoljublje, jer je unuk, navodno, od nane tražio novac, ali ga nije dobio.

Nakon ubistva Amir je pokušao da sakrije tragove zločina pa je u veš mašini oprao jaknu i patike. Praveći se da ne zna šta se dogodilo, pozvao je dvojicu prijatelja i s njima ponovo otišao do nanine kuće. Nakon što su “pronašli” tijelo sve su prijavili policiji. Kako je potvrđeno u PU Doboj na tijelu starice zatečene su najmanje 24 rane, od uboda nožem, a i kuća je bila ispreturana.

Tokom ispitivanja Amira i prijatelja, na okolnosti prijave, utvrđene su različitosti u iskazima, zbog čega se posumnjalo da se unuk može dovesti u vezu sa ubistvom. Sumnje su se obistinile nakon što je policija tokom uviđaja pronašla tragove koji su na to upućivali. Pronađen je Amirov ruksak u kojem je zatečena okrvavljena majica, rukavice i nož kojim je zločin najvjerovatnije izvršen.

Iako je u početku negirao povezanost sa zločinom, pritisnut dokazima Amir je tokom kriminalističke obrade priznao ubistvo nane.

(A. J./Srpskainfo)

The post UNUKU OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO NANE MENSURE U MODRIČI ODREĐEN PRITVOR first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima