Uvrede, svađa i cirkus na početku posebne sjednice NSRS

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu je Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj počela je uvredama, svađom i uobičajenim cirkusom. 

Nakon obraćanja predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića i premijera RS Radovana VIškovića krivi navod je reklamirao poslanik SDS-a Nebojša Vukanović optuživši vlasti Srpske za pljačku tokom vanrednog stanja.

– Premijer Srpske je stavio zadnjicu pod obraz. Nemamo infuzije i stalaka. Narod se prepao. Nemamo Robne rezerve. Ali ste spremni za pljačku. Dvjesto miliona za puteve, sto miliona za Jahorinu. Zadužili ste nas milijardu maraka! Jeste li normalni, ko će to vraćati? Nemamo ljeba da jedemo, a dajete 35 miliona maraka za garažu – kazao je Vukanović.

Višković je odmah replicirao i rekao da nije stavio „guzicu pod obraz“ i dodao da je on pošten i častan čovjek. On je kazao da Vukanović ne govori istinu.

– Ko si ti da dijeliš neke packe? Ne možeš u prvoj diskusiji da iznosiš takve laži. Danas ćemo na svako pitanje dati odgovor. General poslije bitke može da bude svako. Prvo da Vukanović objasni odakle njemu 40.000 KM koje je nosao po Beogradu, a onda neka postavlja pitanja – rekao je Višković.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Sprske o ukidanju vanrednog stanja održava se u konferencijskoj sali Vlade RS, a u nezavidnoj poziciji našli su se novinari. Kako javlja reporter „Nezavisnih novina“, novinari nemaju pristup sjednici, nemaju adekvatne radne stolove, a ulaz je otvoren i hladnoća ulazi u hodnik.

foto: Snežana Mitrović/N1

– Postavljen je jedan televizijski prijemnik na hodniku, ali se loše čuje i buka je zbog stalnog prolaska ljudi koji ulaze i izlaze iz zgrade. Iako su se novinari žalili, rečeno im je da su uslovi adekvatni i nisu im obezbijeđene prostorije za rad, uprkos činjenici da Administrativni centar RS ima veliki prostor na raspolaganju i jednu pres salu koja je prazna – pišu „Nezavisne“.

izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime