back to top

UZNEMIRUJUĆE! Objavljen jeziv snimak: Fudbaler prebio djevojku, skočila je s balkona da se spasi…


Užasavajući snimak nasilnog fudbalera Shaquillea McDonalda (28) koji brutalno guši i baca na pod svoju djevojku zgrozila je Veliku Britaniju, prenosi Daily Mail koji je objavio video.

Na uznemirujućem snimku prikazan je nasilni fudbaler koji je igrao za klubove Derby County i Birmingham City kako guši svoju djevojku Amy Beckley (29) te je silovito baca na pod nakon noćnog izlaska.

Nakon toga je McDonald natjerao da uđe u taksi, ošamario je i ugrizao na putu do kuće. Kada su stigli do njenog stana, napad se nastavio. Ondje je nasilni nogometaš gušio Amy i toliko je zastrašio da je skočila s balkona, s visine od četiri metra, kako bi mu pobjegla. Pritom joj je govorio da će je ‘uspavati‘ dok je na njoj iskaljivao bijes. Zadobila je teže povrede, među ostalim i prijelome.

Prošle sedmice bivši fudbaler osuđen je na dvije godine i osam mjeseci zatvora nakon što je priznao da je djevojci nanio teže tjelesne povrede i da je gušio, izvještava Birmingham Mail. Na suđenju je otkriveno da je McDonald 2017. kažnjen zbog sličnog napada na bivšu djevojku.

Amy, po zanimanju vatrogaskinja, ispričala je da je s nogometašem izlazila šest sedmica prije nego što je napao u Birminghamu u martu ove godine. Ispričala je da je McDonald prije nasilnog napada ‘bombardirao pažnjom i poklonima‘. Za nogometaša je rekla da ima ‘lično dr. Jekylla i g. Hydea‘, a tvrdi da je napad uslijedio nakon izljeva ljubomore zbog njezina navodnog ‘flerta‘ sa zaštitarom kojeg poznaje s posla.

Ljubomorni McDonald joj je oteo telefon i ključeve, vrijeđao je da je ‘lažljivica i ku**a‘ prije nego što je naručio taksi za doma.

Samohrana majka Amy tvrdi da joj je pokušao pomoći jedan par prolaznika, ali da je on zgrabio i strpao u taksi.

U njezin dom stigli su u jutarnjim satima, a tada je, prema njezinim riječima, incident eskalirao. Snimke nadzornih kamera prikazuju trenutak kada je pribio uz ogradu, a potom silovito srušio na pod i bacio se na nju.

“Zgrabio je moj telefon, uhvatio me za vrat i odvukao u stan. Razbio mi je glavu o betonski zid. Tada sam pala na pod”, ispričala je.

Uslijedio je pravi pakao. Nasilnik je bacio na krevet i gušio, praveći pauzu tek kada bi ona izgubila svijest, da bi joj nakon kratkog vremena opet počeo čvrsto stezati vrat.

“Uspavat ću te, ne možeš ništa učiniti”, zaprijetio joj je.

Kada je izašao iz sobe, Amy Beckley je nazvala policiju, no nije uspjela ništa izgovoriti jer se McDonald vratio u sobu i opet je počeo gušiti.

“Četiri puta sam pokušavala doći do daha. Uspjela sam osloboditi jednu nogu i prebaciti nas na pod. Povikala sam ime svog sina, ustala, potrčala kroz dnevnu sobu i kuhinju do balkona. Vrata nisu bila zaključana pa sam skočila s balkona”, ispričala je.

Kako prenosi Jutarnji, pala je na balkon ispod, a pomogao joj je komšija koji je bio vani i pušio cigaretu.

Sud u Birminghamu utvrdio je da je Amy Beckley zadobila ‘niz težih povreda, uključujući dva prijeloma lakta, povrede lica i povrede ruku i nogu‘.

Nasilni nogometaš, koji trenutno igra za Mickleover, na sudu je izjavio da žali zbog događaja i da ima grižnju savjesti, ali da je te noći zbog alkohola bio rastrojen. Sudac John Butterfield mu je poručio da mora temeljito preispitati vlastiti stav prema ženama.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima