back to top

VELIKI NOLE: Da nisam iz Srbije, bio bih dignut u nebo prije mnogo godina

Najbolji tenisač svih vremena Novak Đoković osvojio je US Open pobjedom nad Danilo Medvedevom.

Đoković se nakon pobjede u finalu obratio publici.

– Ne znam odakle da počnem. Ovo mi znači svijet. Živim svoj san iz djetinjstva, natjecati se na što višoj razini, moja obitelj i ja došli smo iz vrlo teške situacije devedesetih, ratova i svega. Moja se obitelj puno žrtvovala. Ovaj sport je skup, u mojoj zemlji tada nije bio dostupan, nitko prije mene u mojoj obitelji nije igrao tenis. Ovo je trofej za tebe kao i za mene, volim te – rekao je Novak svojima.

Na ceremoniji dodjele trofeja Novak “Mamba” nosio je majicu s brojem 24, u čast tragično preminulog Kobea Bryanta.

Kobe je bio poznat po šampionskom mentalitetu, hrabrosti kad se nešto lomi, gdje je preuzimao odgovornost i bio vođa. To ga je učinilo jednim od najlegendarnijih košarkaša svih vremena. Kad su on i njegova kći umrli, to me jako rastužilo, bili smo bliski, pokušavala sam sabrati misli i vratiti se na stare staze slave, pronaći motivaciju za sebe, puno sam s njim razgovarala o vizualizaciji i metodama . Koliko snage imamo da vodimo život kakav vodimo, iako dolazimo iz različitih sportova, on je bio nevjerojatan čovjek. Zašto je ostavio takav trag, zašto ga tako osjećam, jer bio je izuzetan čovjek, imao je karizmu i karakter. Imao je mentalitet mambe, ali je bio i ljubazan, radostan poput djeteta, mislim da nisam nikad sreo nekoga takvoga. Možda Tom Brady. Razmišljao sam prije nekoliko dana, hvala čovjeku koji je dizajnirao majicu, to je posveta Kobeu, on još živi u mojim mislima i mislima drugih.

Na pitanje smatra li se sada jednim od najboljih sportaša svih vremena, Novak je odgovorio:

– Ostavljam vama i svima ostalima, jesam li ja ili ne, zaslužujem li biti dio te rasprave. Jedno je činjenica, da nisam iz Srbije, prije mnogo godina bio bih uzdignut u nebesa na sportskom planu, pogotovo u zapadnom svijetu. Pa to je dio mog životnog puta, zahvalan sam što dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu, zato je sve što postignem još slađe i još me više ispunjava, a vi napišite što mislite.

www.sportskacentrala.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima