back to top

(VIDEO) INTERNET OBALIO OVAJ RECEPT ZA ČOKOLADU Dostupna samo u Dubaiju, ali mi vam otkrivamo kako da je napravite kod kuće

Jedna čudesna čokolada, trenutno dostupna samo u Dubaiju, postala je pravi hit na društvenim mrežama.

Ljubitelji originalne verzije tvrde da je njen ukus nevjerovatan i jedinstven u odnosu na sve čokolade koje su probali do sada. Fuzija punog čokoladnog ukusa, hrskavosti kadaif-rezanaca i kremastog putera od pistaćija, prava je hedonistička eksplozija na nepcima.

Da li je moguće napraviti ovu specijalnu kadaif čokoladu u kućnoj radinosti?

Nakon istraživanja i informisanja kod najpoznatijih food blogera, otkrili smo recept koji vam omogućava da stvorite ovu popularnu čokoladu kod kuće.

Evo šta vam je potrebno za ovaj specijalitet:

400 grama tamne čokolade

200 grama bijele čokolade

160 grama putera od pistaćija

90 grama kadaif rezanaca

2 kašičice klasičnog putera

Kalup po izboru

Postupak pripreme:

Isjeckajte kadaif rezance, rastopite puter u tiganju i zatim prepecite kadaif na puteru. Kada dobiju zlatnu boju, umiješajte puter od pistaćija.

Rastopite bijelu čokoladu i rasporedite je po dnu kalupa. Pomešajte preostalu bijelu čokoladu sa kadaifom i puterom od pistaćija, pa lagano izmešajte da se sastojci sjedine.

Otopite tamnu čokoladu i prelijte je preko bijele u kalupu. Ostavite da se stegne pa zatim dodajte smjesu od pistaćija i kadaifa. Prelijte preostalom tamnom čokoladom i ostavite da se potpuno stegne. Čokoladu možete staviti u frižider da se brže ohladi.

Kada se stegne, uživajte u degustaciji ovog specijaliteta koji je trenutno hit širom svijeta.

Pogledajte video u kojem je detaljno prikazan cijeli proces pripreme ove čokolade sa kadaif-rezancima i podijelite sa nama vaše utiske o ukusu u komentarima.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / Izvor.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima