Sastojci:
200 g kesten pirea
2 jajeta
100 g sjeckanog kestena
3 kašike suvog grožđa
50 g šećera
3 kašike ruma
50 g badema
300 g šlaga
6 kašika tople čokolade
Priprema:
Za početak prelijte rumom suvo grožđe i ostavite da malo odstoji. Na pari izmiksajte žumanca sa šećerom i ostavite da se ohladi. Kesten pire sjedinite sa ohlađenim žumancima, sipajte snijeg od bjelanaca, šlag i dobro promiješajte. Dodajte suvo grožđe, kestenje i bademe koje ste isjeckali, pa promiješajte i sipajte u četiri kalupa obložena plastičnom folijom i ostavite tokom noći u frižideru. Sutradan kalupe nakratko potopite u toplu vodu, krem izručite na tanjir, prelijte toplom čokoladom i ukrasite bademom, orahom ili lješnikom.
BONUS VIDEO:
ZASLADITE VIKEND Kremasta fantazija, idealna za nedjeljno popodne Aloonline.ba.