back to top

Zejna Murkić šokirala izjavom o estradi: “Nisam htjela da PREKO KREVETA gradim karijeru, kao neke pjevačice”

Pjevačica Zejna Murkić i ove godine će se takmičiti na “Pjesmi za Evroviziju 2024”.

Ona je tokom prošlogodišnjeg učešća na ovom takmičenju izjavila da je dobijala brojne ponude od muškaraca iz svijeta muzike koji su željeli da ulažu u njenu karijeru, ali da nikada to sebi nije dozvolila.

– Nudili su mi se menadžeri i sponzori, htjeli su da ulože u mene, ali uvijek to ima neku pozadinu i cilj. Nisam htjela preko kreveta da gradim karijeru, kao neke pjevačice. Pjevačice su prihvatale to šakom i kapom, pa se podrazumijeva da, ako ste na estradi, morate da se povinujete nekome. Nisam tako htjela da radim, sve sam morala sama. Odmah da se ogradim, kada bismo moja kćerka i ja bile na ivici egzistencije, možda bih i prihvatila nečiju pomoć, ali dokle god mogu da zarađujem, ta opcija otpada – rekla je Zejna svojevremeno.

– Ovim poslom se dugo bavim i uvijek sam se trudila da kćerku ne zapostavljam zbog toga. Voljela bih da imam petoro djece, ali to je lako reći. Nisam rođena u bogatoj porodici, nemam sponzore koji me guraju, tako da je moj put bio težak od početka. Sve sam sama radila, zarađivala i mnoge kolege se čude kad pokažem koliko sam sigurna u sebe. Sve to dođe i s godinama.

Ona je otkrila i da se ne druži sa ljudima sa estrade.– Ljudi su me iz neznanja diskriminisali. To je stanje psihe i ja nisam za to odgovorna. Rastuži me ako shvatim da u okolini imam samo takve ljude i nemam s kim da radim. Danas se stanje promijenilo u odnosu na prije, na primjer, 20 godina, ali postoje podjele na svim poljima, ne samo na ovu temu. Ne družim se previše s ljudima sa estrade. Imam ljude koje poznajem cijeli život. Estrada je iskompleksirana, glumataju pjevači previše pred kamerama, a privatno su drugačije ličnosti. Ne mogu da sjedim bilo gdje, gdje treba da budem nešto što nisam. Prije svega, mnogo se laže kad je bakšiš u pitanju – zaključila je Zejna tada za Republiku.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima