back to top

Život princeze Marte nije bio nimalo lagan: Bivši muž joj se ubio, a sada se udaje za šamana

Marta je, iako starije dijete kralja Haralda, još kao mala izgubila pravo na prijesto, a tu privilegiju dobio je njen brat. Kasnije se udala i razvela od Ari Bena s kojim ima kćerke, a koji je ubrzo nakon razvoda izvršio samoubistvo.

“Njegovo mentalno zdravlje je mnogo zavisilo od toga kakve će kritike u medijima. „Ali ne kažem da je bilo nečija greška. Štampa je primila samokritiku nakon što je umro, da su možda bili malo oštri prema njemu i da je zapravo bio veoma fina osoba”, rekla je Marta za BBC poslije smrti bivšeg supruga.

Njen život je konstantno pod budnim okom norveške javnosti, posebno zbog njenih afiniteta prema paranormalnim pojavama, tvrdnji da priča s anđelima, a pogotovo otkako je u vezi sa američkim šamanom Durekom Veretom, koji ima brojne slkedbenike u Holivudu.

Iako je norveška javnost burno reagovana na ovu vezu, Marta je prošle godine na svom Instagram profilu objavila datum kada će i formalno reći sudbonosno “da” svom vjereniku Dureku Veretu.

Vjenčanje će biti održano 31. augusta ove godine u hotelu Union, u bajkovitom ambijentu Geirangerfjorda na zapadu Norveške.

Veret će se preseliti u Norvešku kako bi se priključio kraljevskoj porodici, ali neće imati titulu.

Kako je rekao, razumije ukoliko neko ne vjeruje u to što priča, ali da veću količinu mrženje nikada nije osjetio nego u Norveškoj.

On je objavio knjigu u kojoj tvrdi da “djeca mogu dobiti rak ako su nesretna“ i da je kao dijete morao da se podvrgne transplantaciji bubrega koji je dobio od sestre. Takođe je tvrdio da je bio u komi, ali se detalji njegove bolesti ne znaju.

Durekova majka razotkrila njegove laži

Veruška Urkuhart, majka kontroverznog američkog šamana, ispričala je za medije kako joj sin nije ni javio da će se ženiti i da nije dobila čak ni pozivnice za vjenčanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Märtha Louise (@iam_marthalouise)

Ne sviđa joj se smjer u kojem je krenula njegova profesionalna karijera, kao ni to što on govori da potiče od šest generacija šamana. Ona, naime, tvrdi da je njen otac bio građevinski radnik.

 

Marta tvrdi da je oduvijek imala paralelna iskustva

“Kad sam bila mala, vidjela sam stvari u ljudima. Da su tužni ili sretni. Ukoliko bi neko imao bol u ramenu i mene bi rame počelo da bilo. Shvatila sam da imam neku vrstu talenta i da mogu da pomognem drugima”, ispričala je princeza jednom prilikom.

Ona je dodala da su u Norveškoj duhovna vjerovanja poput onih kojih se ona drži “tabu”, i da je često u svojoj zemlji kritikovana zbog istih.

Princeza Marta jednom podkastu još jednom šokirala svijet kada je rekla kako priča sa anđelima i da je vidovita. Ona je tom prilikom izjavila:

“Priviđalo mi se svašta kad sam bila u svojoj sobi. Bila sam prestravljena kada sam spavala noću. Imala sam osjećaj gušenja i tome slično. Tek u odrasloj dobi roditelji su mi rekli da je jedan nacista izvršio samoubistvo u mojoj sobi. Zato sam tamo imala noćne more, sada to razumijem”, ispričala je princeza.

Odrekla se titule

Razlog zbog kojeg su je optužili da titulu koristi u komercijalne svrhe je taj da su ona i njen vjerenik pokrenuli kurs nazvan “Princeza i šaman”, što je u očima javnosti i kraljevske porodice okarakterisano kao “zloupotreba titule koju više ne posjeduje”, zbog čega se Luiz naposlijetku javno izvinila.

Međutim, kralj Harald je ipak odlučio da princeza zadrži titulu.

Život princeze Marte nije bio nimalo lagan: Bivši muž joj se ubio, a sada se udaje za šamana Azra Magazin.


azra.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima