Sastojci:
Prvi sloj:
350 ml čokoladnog mlijeka
90 g crne čokolade
7 g agar agar (biljnog želatina)
Drugi sloj:
350 ml mlijeka
100 g mliječne čokolade
60 g šećera
7 g agar agar
Treći sloj:
350 ml mijleka
60 g oreo keksa
60 g šećera
7 g agar agar
Četvrti sloj:
20 g oreo keksa
20 g meda
Priprema:
U šerpu dodajte čokoladno mlijeko i agar pa dobro promešajte. Isjeckajte crnu čokoladu, pa i nju ubacite u šerpu. Mešajte žicom dok smjesa ne provri i ne zgusne se. Potom je sipajte u okrugli potpuno zatvoreni kalup, pa ostavite da se ohladi 30 minuta. Počnite sa pripremom drugog sloja tako što ćete u odvojenu šerpu dodati mlijeko, agar i šećer. Dobro promiješajte, pa ubacite isjeckanu čokoladu i kuvajte uz stalno miješanje na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se. Sipajte smjesu preko ohlađenog prvog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Izblendirajte polovinu oreo keksa, a drugu polovinu izlomite. U šerpu dodajte mlijeko, agar i šećer, dobro promiješajte. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se, uz stalno miješanje. Dodajte oreo keks i ponovo promiješajte. Smjesu izlijte preko drugog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Okrenite naopako pleh i izvadite tortu tako da prvi sloj bude posljednji. Premažite je medom, pa pospite izblendiranim oreo keksićima.
BONUS VIDEO: