back to top

Dalibor se posvađao s bratom, pa prebacio Dankino tijelo na drugu lokaciju? Stravični detalji brutalnog ubistva djevojčice (2)

dalibor se posvađao s bratom, pa prebacio dankino tijelo na drugu lokaciju? stravični detalji brutalnog ubistva djevojčice (2)

Sve za sada ukazuje da Dragijevići nisu uskladili svoje priče ili su pak neke stvari odradili odvojeno jedan od drugog. Spekuliše se da je među njima nastao sukob u jednom trenutku i da nisu razgovarali.

Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, glavnoosumnjičeni je za ubistvo Danke Ilić (2), a njegov otac Rade (73) i sada pokojni brat Dalibor (40) sumnjiče se da su mu pomogli da sakrije tijelodjevojčice! Sumnja se da su se braća posvađala prilikom prenošenja tela i da su prestali da komuniciraju između sebe, zbog čega postoje brojne nelogičnosti u njihovim iskazima povodom lokacije na kojoj se nalazi leš! Ispituje se čak mogućnost da su tijelo prenosili više puta bez znanja onog drugog!

Danka je nestala 26. marta u dvorištu ljetnikovca u Banjskom Polju, a prošle sedmice su objavljene stravične vijesti – Danka je ubijena! Uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dijete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Poslije toga su tijelo bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim prebacili na drugu lokaciju.

Također, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo od posljedica srčanog udara. Dejan Dragijević je priznao da je zadavio dijete, a njegov brat je pred smrt navodno priznao da je pomagao u prenošenju tijela. Međutim, niko od njih se, kako su tvrdili, „ne sjeća“ ili „ne zna“ gdje je bačeno tijelo, ili su ukazivali na određene lokacije, gdjetijelo na kraju nije ni pronađeno.

– Sve za sada ukazuje da Dalibor i Dejan nisu uskladili svoje priče ili su pak neke stvari odradili odvojeno jedan od drugog. Sada se spekuliše da je među njima nastao sukob u jednom trenutku, pa da čak postoji mogućnost da su nezavisno jedan od drugog premještalitijelo na više različitih lokacija. Njihovo ponašanje je potpuno neobjašnjivo. Dalibor je dovodio policiju do Brestovačkog mosta, tvrdeći da je tijelo tu, međutim, policija na toj lokaciji također nije pronašla trag, a slično je bilo i sa drugim bratom. Jedino još nije jasna uloga oca Radeta i to se ispituje – navodi izvor blizak istrazi.

Da postoji nešto čudno u odnosu između braće i brojne nelogičnosti u njihovim iskazima, ukazuju i stručnjaci. Bivši pripadnik Službe države sigurnosti Božidar Spasić potvrđuje za Alo! da postoji mogućnost da su se braća osumnjičena za zločin posvađala tokom premještanja ubijene djevojčice i da se tako izgubila i tačna lokacija na koju je tijelopremješteno.

– Poznato je da oko nestanka Danke Ilić imamo jednu paradoksalnu situaciju s kojom se policija ne susreće često, a to je da imate osumnjičene za ubistvo, a da nemate tijelo. To je jedan od najtežih slučajeva za rad policije. Oni su priznali delo, a onda odveli policiju tamo gdje tela nema. Osumnjičeni su imali dovoljno vremena za manipulisanjetijelom… Odnosno da ga premještaju zajedno ili odvojeno, nemajući povjerenja jedan u drugog. Postoji i mogućnost da su tijeloodnijeli na sasvim drugu stranu od one na koju su ukazivali, svjesno navodeći policiju na pogrešan trag, čime oni zapravo misle da sebi čine neku uslugu. To je uradio pokojni Dalibor. On na taj način nije mislio ništa, to je potpuno nepromišljeno ponašanje – naglašava Spasić i dodaje da su osumnjičeni najvjerovatnije počinili zločin bez ikakve organizacije.

– Jednostavno, ovdje osumnjičeni nemaju nikakav rezon i neorganizovani su. Oni su poznati kao pijanci i na svom poslu u „Vodovodu“. Također, kada su čistili razne šahte i cijevi bile su im dostupne hemijske supstance i kiseline i razna druga sredstva. Ne isključuje se mogućnost da su i to koristili u prikrivanju generalnog traga koji bi rekao gdje je tijelo male Danke. Moguće je, pošto su uključili i rođake u sve to, da ni jedan i ni drugi ne znaju gdje je tijelo – zaključuje Boža Spasić.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima