Potrebno je:
400 g smrznutog graška
400 g šargarepe
400 g kuvanog krompira
200 g kiselih krastavaca
400 g majoneza
100 g kisele pavlake
2 kašike limunovog soka
1 kašika senfa
so
biber
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci pa pustite da se dobro ohladi. Ogulite ga i narežite na male kockice. Operite i ogulite šargarepu pa je narežite na kockice. Kuvajte je 10 minuta u ključaloj vodi pa dodajte i smrznuti grašak. Kuvajte, sve dok grašak ne omekša. Procijedite i pustite da se malo ohladi. Narežite krastavčiće na kockice i kolutiće. Lagano pomješajte krompir, grašak, šargarepu i krastavce, a zatim dodajte majonez, senf i pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok. Preručite u plastičnu posudu, poklopite i držite u frižideru.
BONUS VIDEO:
FRANCUSKA SALATA Neponovljivog ukusa koji se voli i pamti, kao osmišljena za uživanje Aloonline.ba.